«Неформатна» школа в рамках «Бібліомосту» навчила бібліотекарів іноваційно підходити до своєї роботи | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Неформатна» школа в рамках «Бібліомосту» навчила бібліотекарів іноваційно підходити до своєї роботи

DSC 0346Заняття в Зимовій школі молодих бібліотекарів «NE-FORMAT» проходили з 11 по 15 лютого 2014 року у гірськолижному відпочинковому комплексі «Звенів» в с. Орявчик на Львівщині. Цікаві лекції та семінари, інтерактивні завдання та поїздки підготували викладачі та організатори школи для 30 молодих бібліотекарів з усієї України, серед яких була і бібліотекар Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка Ганна Прохорова.

Проект школи молодих бібліотекарів започаткований в рамках Міжнародної програми «Бібліоміст». Головна мета проекту – навчити молодих фахівців поглиблювати свої професійні знання, уміння й навички і сприяти інноваційному розвитку тих бібліотек, у яких вони працюють, застосовуючи креативні й нестандартні підходи, аналізуючи існуючі можливості та загрози.

Головними натхненниками цього проекту стали Микола Вірстюк та Оксана Бояринова, активні діячі Української бібліотечної асоціації за сприяння програми модернізації українських бібліотек «Бібліоміст» та викладачі Зимової школи.

1Спеціально для проекту була підготовлена насичена програма занять, тренінгів та майстер-класів, комп'ютерних презентацій, відеороликів та поліграфічної продукції для засвоєння поданого матеріалу.

«Учасники цього заходу, молоді бібліотекарі, дізналися багато цікавої інформації, яку можна буде практично застосовувати у своїй роботі, - ділиться враженнями Ганна Прохорова. – Викладачі розповіли нам про SWOT-аналіз (метод стратегічного планування), який може знадобитися при визначенні проблем та пріоритетних напрямків у бібліотечній діяльності, про секрети успішних бібліотечних проектів, мистецтво презентацій, технології публічних виступів, про партнерство та фандрейзинг (процес залучення ресурсів). Для молодих фахівців також було корисним дізнатися більше про ефективні комунікації, ІТ-технології у проектному менеджменті та PR-технології у формуванні позитивного іміджу бібліотек. Учасники школи також провели буккросинг «Книга в тренді» та акцію до дня закоханих «Бібліотека кохає тебе», які були схвально сприйняті місцевим населенням».

У фіналі навчання кожен з учасників Зимової школи презентував власний інноваційний проект, де залучив усі отримані знання й навички, щоб втілити потім власні ідеї у свої бібліотеках.

12

Сховати метелика