Фотовиставка харківських сонячних дітей | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Фотовиставка харківських сонячних дітей

 124 copy

22 червня о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкриється фотовиставка харківських дітей із синдромом Дауна.

На світлинах сонячні діти позують разом із відомими харків’янами. Виставка є складовою частиною великого соціокультурного проекту «Сонячні діти», який з 9 червня реалізується ООМЦКМ у співробітництві із Харківською благодійною організацією батьків дітей з хромосомними особливостями та лікарів генетиків, Спеціалізованим центром для дітей з особливостями розвитку «ЛАДО», Харківською обласною бібліотекою для дітей та громадською організацією «Харківська платформа розвитку культури і туризму».

За статистикою ВООЗ у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-е немовля. Лише у Харкові понад 200 людей з синдромом Дауна. За наївність, відкритість і доброзичливість саме таких маленьких громадян і називають «сонячними дітьми», яких ми нерідко лише проводжаємо співчутливими поглядами, а то і взагалі не помічаємо. На щастя, не всі. Є небайдужі люди, які зуміли заглянути в душі цих діток, розкрити їхні характери, полюбити їх всім серцем, і кількість таких небайдужих людей зростає  з кожним роком.

Окрім фотовиставки Харківських «сонячних дітей», в рамках соціокультурного проекту «Сонячні діти» відбулись лекції для всіх небайдужих про особливості людей із синдромом Дауна, ряд «уроків добра і толерантності» для учнів загальноосвітніх шкіл, творчі майстер-класи для сонячних дітей, а також для відвідувачів працює  фотовиставка відомого херсонського фотохудожника Олександра Андрющенка «Сонячні діти. Перший дотик».

Мета проекту «Сонячні діти»: привернути увагу до дітей із особливими потребами, сприяти їхній соціальній адаптації та повноцінному розвитку через творчість, а головне − популяризувати серед харків’ян розуміння того, що «інакший» − значить «особливий», а ні в якому разі не − «гірший».

Центр культури і мистецтва: www.cultura.kh.ua

Час роботи виставкового залу:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 17:30; Сб., Нд.  –  вихідний

Адреса: вул. Пушкінська, б. 62, виставковий зал 2 поверху.

Телефон для довідок: (057) 725-12-44

Вхід вільний.

Сховати метелика