Підготовку вокального колективу «Чисте джерело» до атестації продовжено на 3 місяці | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з методичної роботи

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Підготовку вокального колективу «Чисте джерело» до атестації продовжено на 3 місяці

Репетиція вокального колективу «Чисте джерело» (керівник Олександр Тарасовський) у зв'язку з підготовкою до атестації на присвоєння звання «народний» пройшла 11 травня 2014 року в Рокитненському СБК Нововодолазького району. На репетиції була присутня провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва з вокального жанру Катерина Усик. Вона надала колективу методичні та практичні поради і подовжила термін підготовки до творчого звіту на 3 місяці.

Репетиція складалась з показу вокальних номерів, що увійшли до програми звітного концерту на присвоєння звання «народний».

У репетиції брали участь вокальний колектив «Чисте джерело» та його колектив-супутник «Чисте джерельце».

Перше відділення складалось з українських народних пісень у супроводі баяну та a capella.

У другому відділенні переважали пісні під фонограму мінус, де колектив «Чисте джерело» та колектив-супутник виконали декілька спільних пісень.

Методист з вокального жанру Катерина Усик відзначила, що пісні підібрані відповідно до художньої направленості колективу; є кілька дуже вдалих номерів, які вже виконувались на різних святах. Колектив має декілька комплектів костюмів, що чудово виглядають на сцені. Керівник сам акомпанує колективу на баяні. На репетиції у виконавців присутній позитивний та добрий психологічно-емоційний настрій, який сприяє загальній роботі колективу.

На думку методиста, колектив «Чисте джерело» має високий потенціал, але, нажаль, йому не вистачає хормейстера, який би допоміг в роботі з творами без супроводу, унісонами та хоч якось наблизив звучання співаків до єдиної манери співу.

Спеціаліст надала методичні і практичні поради щодо удосконалення програми та за узгодженням з атестаційною комісією подовжила термін підготовки до творчого звіту на цілий квартал.

Сховати метелика