Чи можна полюбити людину, яку ненавидиш: тему обговорювали на засіданні жіночого клубу | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ сучасного мистецтва Галерея «Мистецтво Слобожанщини»

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Чи можна полюбити людину, яку ненавидиш: тему обговорювали на засіданні жіночого клубу


Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена Чергове засідання жіночого клубу відбулося 4 вересня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини » центру культури і мистецтва. За допомогою ведучої зустрічі психолога Антоніни Демидової учасниці бесіди осягали секрети збереження та примноження любові в сім'ї, дотримуючись порад Гері Чепмена, викладених у його книзі «5 мов любові».

«Потреба кожної людини - бути коханою. Як пише Гері Чепмен, в кожному з нас є посудина любові, і залежно від її наповнення ми відчуваємо себе щасливими, задоволеними життям чи ні , - каже ведуча жіночого клубу психолог Антоніна Демидова. - Причому, автор книги «5 мов любові» чітко розділяє любов і закоханість. Закоханість , яка проявляється особливою емоційністю (люди в стані закоханості роблять деколи вчинки, що не властиві їм) - це оманливе відчуття, тому що воно проходить за період від 9 місяців до 3 років. Закоханість більш пов'язана з біохімією . Любов же народжується з певних дій , які свідомо виконуються один для одного. «Мета любові не в тому , щоб отримати те, що ви хочете, а в тому, щоб робити що-небудь на благо того, кого ви любите» , - пише Гері Чепмен».

Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена Ще однією помилкою багатьох людей (більше це притаманне чоловікам) є стан пристрасного пошуку кохання шляхом частої зміни партнера (партнерки).

«Здавалося б, ну, ніяк людина не може знайти ту саму, єдину, яку полюбить (або того єдиного), але це тупиковий шлях . Це відбувається тому, що у людини абсолютно не заповнюється посудина любові, вона намагається її наповнити, але насправді це шлях у зворотному напрямку: чим більше зв'язків, тим більше порожнеча в цій посудині, стверджує Гері Чепмен. Коли задоволена потреба в любові, тоді задовольняються такі потреби кожної людини як безпека, висока самооцінка і власна значимість. Коли людина відчуває себе коханою, у неї самооцінка підвищується, відчуття власної значущості високе. Коли люди наповнені цим почуттям, вони можуть розвиватися далі: служити людству, реалізовуватися в професії, тому що голова не зайнята насущними питаннями. Коли людину люблять, вона може спокійно реалізовувати свій потенціал. Тому кожна людина повинна прагнути до того, щоб наповнити свою посудину любові».

Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена Гері Чепмен як сімейний консультант наводить приклади зі своєї практики. Наприклад, приходить жінка, і розповідає, що чоловік не приділяє їй уваги , вона відчуває себе нещасною. «Він не розмовляє зі мною, не дарує більше подарунків, він мене розлюбив» , - говорить вона. Приходить чоловік, каже, я більше не можу жити з дружиною, я її більше не люблю, я не хочу її ображати, люблю дітей, але я покохав іншу жінку. І ось з кожним клієнтом Гері Чепмен працює, відповідно до своєї теорії, і хоча не без труднощів, але домагається того, що люди вчаться любити один одного і стають щасливими.

Для досягнення цього стану автор книги переконує людей працювати над собою, а саме, намагатися зробити щасливими своїх партнерів, щоб отримати це щастя натомість. За твердженням Гері Чепмена, існує 5 мов любові. Кожному з нас тією чи іншою мірою можуть бути притаманні одна, дві або всі 5, але найбільш характерною є одна з них. Розлучення через нерозуміння між чоловіком і жінкою відбувається тому, що вони не вивчили основні мови любові один одного, «спілкувалися різними мовами». Мистецтво любити саме й полягає в тому, щоб навчитися розуміти мову любові іншої людини і задовольняти її. Тоді легше і швидше можна домогтися того, на що зазвичай витрачається так багато зусиль, нервів у прагненні переробляти іншого під свої ідеали, тиснути на нього, критикувати, боротися з ним і в нестямі доходити до ненависті.

Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена «Перша мова – це «слова вдячності» , - розповідає ведуча жіночого клубу . - Сюди входить і похвала, і компліменти, і якась позитивна оцінка дій. Комусь не принципово, щоб його хвалили, а для когось це життєво необхідно, оскільки якщо він отримує похвалу, тоді його посудина любові наповнюється, інакше ні . Для людини, у якої це головна мова кохання, критика просто убивча. Друга мова любові - це «якісний час». Людині важливо щось робити разом, тоді його посудина любові наповнюється, і вона відчуває, що її люблять. Часом буває така ситуація: чоловік приходить з роботи, дружина його погодувала, і він зайнявся своїми справами, а вона ходить нещасна, бо їй хотілося, щоб він 15 хвилин приділив їй уваги, посидів поруч, потримав за руку, нехай навіть мовчки. І жінці, у якої це головна мова кохання, вже не потрібні ні подарунки, ні компліменти, оскільки її посудина любові вже наповнилася б. Третя мова - «отримання подарунків, дарування себе». Це не обов'язково діаманти, це може бути щось зовсім простеньке, але це знак уваги. Тут важливо не плутатися. У багатьох дівчат закладено таке подання: раз не дарує подарунків, значить, не любить. Але при цьому мова кохання у дівчини може бути зовсім іншою, і для неї не важливо дарування подарунків, але вона вважає, що це важливо, і плутається. Варто розрізняти власні стереотипи і те, яку маємо потребу в прояві любові. Четверта мова - «акти служіння». Ось жінка каже: я йому все життя віддала, завжди він у мене нагодований, чистий , одяг у нього попрасований, а він пішов геть. Тому що для цього чоловіка акти служіння зовсім не важливі. А жінка всю себе віддає, тому що, мабуть, її головна мова - акти служіння. Для такої жінки важливо, щоб їй у відповідь надавали такі ж акти служіння. П'ята мова кохання - це «фізичний дотик». Тут вже чоловіки можуть плутатися, бо кожен чоловік вважає, що для нього головне - це тілесний контакт. Але насправді для них може бути важливо інше. Ну, який чоловік зізнається, що для нього важливо, щоб жінка посиділа поруч з ним, за руку його потримала ? Насправді такий варіант поширений».

Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена Один з головних посилів Гері Чепмена: осягнути мистецтво справжньої глибокої любові, безумовно, це вибір кожної людини, але він попереджає, що згідно зі статистикою, розлучень в перших шлюбах - 20%, у других - 40%, в третіх - 60 %. Відбувається це через те, що зміна партнера зовсім не вирішує проблем, з якими людина не може впоратися.

«Ні, безумовно, бувають ситуації в житті, коли зустрічаються люди з таким набором особистісних характеристик, що зберігати відносини неможливо, і потрібно розлучитися, а інша людина більш підійде. Але найчастіше буває так, що зустрічається людина начебто кардинально інша, у неї немає тих рис, що були у попередньої, але проходить час і дивним чином той самий набір рис, через який сталося розставання, плавно перетікає і до цієї, або, можливо, дві риси перетечуть, але саме найбільш неприйнятні» , - констатує Антоніна Демидова.

Жіночий клуб. Обговорення книги Гері Чепмена Однак головне питання в тому, чи можна полюбити того, кого ненавидиш? Гері Чепмен впевнений: було б бажання.

«Висновок цієї книги такий: усі пари, які зробили вибір, вирішивши спробувати полюбити, піднялися на такий рівень взаємин, про який можна лише мріяти. Але це величезна праця» , - зазначила Антоніна Демидова.

Обговорюючи книгу Гері Чепмена «5 мов любові», учасниці жіночого клубу, насамперед, спробували розібратися, які ж мови любові притаманні їм самим та їхнім близьким. Півтори години, відведені на дискусію про мови любові, виявилося замало. Незважаючи на те, що кожна з присутніх дам, на власний подив, встановила деякі причини проблем у відносинах зі своєю другою половинкою і навіть зрозуміла власні помилки, але це лише розпалило інтерес. То й було вирішено провести ще одну зустріч на цю тему, де кожному можна було б чітко визначити свою мову любові. Така деталізація повинна відбутися найближчим часом (слідкуйте за анонсами на нашому сайті і акаунтах у соцмережах ). Приєднатися до учасниць жіночого клубу може будь-хто.

Довідка. Антоніна Демидова - автор тренінгу «Бути жінкою - мистецтво», має дві вищі освіти, зокрема, у сфері психології. Зараз вона працює у напрямку гештальт-терапії (заснована на понятті «завершене почуття»), дає приватні консультації і продовжує освоювати нові грані психології.

Довідки за телефонами: 717-10-40 , 067-703-08-03 , 066-753-93-78 , 098-786-48-86

Виставки

Prev Next

Персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення»

  З 10 по 24 лютого 2018 року в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва проходить...

Детальніше

Виставка сучасного українського іконопису

  З 19 січня по 3 лютого 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва ...

Детальніше

Виставка художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

  Виставка художніх робіт викладачів та учнів художнього відділення Первомайської дитячої школи мистецтв «Різдвяний подарунок Слобожанщині»   28 ...

Детальніше

Виставка живопису, графіки, скульптури сучасних художників «Образ дитини»

    З 7 по 23 грудня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва  експонується вист...

Детальніше

Збірна виставка робіт з валяння "Вовна сучасності. Нові реалії традицій"

  16 листопада 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття збі...

Детальніше

Персональна виставка графічних робіт і батика Алли Рукавіциної «Луной был полон сад»

  21 жовтня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася персональна вис...

Детальніше

Персональна виставка живопису та графіки харківського художника Сергія Грічанка «My dream Israel»

26 жовтня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася персональна виставка...

Детальніше

Персональна виставка батику та художніх робіт Наталії Владимирової «Декоративна Україна»

      З 14 по 30 вересня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв...

Детальніше

Фотовиставка переможців конкурсу «5-та стіна. Театри Харківщини»

23 серпня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося урочисте відкриття фо...

Детальніше

Персональна виставка живопису Юрія Кузнєцова «За покликом пензля»

4 серпня 2017 року у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася персонал...

Детальніше

Персональна виставка акварелі Ольги Бабіч «Увертюра»

6 липня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття персональної ...

Детальніше

Виставка дитячих малюнків учнів шкіл Харкова і Харківської області «Оберігаємо життя!»

  15 червня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулося відкриття вистав...

Детальніше

Підсумкова обласна виставка художніх робіт «Надія Слобожанщини»

25 травня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрито Підсумков...

Детальніше

VII виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

27 квітня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася VII виставка студе...

Детальніше

Виставка художніх робіт «Мить»

 6 квітня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва розпочала експ...

Детальніше

Міжнародна виставка китайського живопису «Мистецтво Чжень Шань Жень»

16 березня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася Міжнар...

Детальніше

Виставка художніх робіт (гобелен, живопис) Антоніни Анорічевої-Єрьомки «Українська рапсодія»

23 лютого 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилась персона...

Детальніше

Персональна фотовиставка жіночого портрета Валентини Хруслової «Чарівна і загадкова»

2 лютого 2017 року галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася персональн...

Детальніше

Обласна виставка кераміки та художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

    12 січня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилась  О...

Детальніше

Х підсумкова фотовиставка Обласної громадської організації «Харківський фотоклуб» «FOCUSники»

  22 грудня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилась 10...

Детальніше

Виставка за результатами міжнародного конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової

  Виставка за результатами міжнародного конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «НЮ. Живопис. Графіка. Скульптура»   1 грудня 2016 року в галереї «Мист...

Детальніше

Персональна виставка гобеленів Олега Слєпцова «Архітектурний пейзаж»

10 листопада 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулось від...

Детальніше

Виставка Анатолія Мороза (Архімандрита Миколая) «Тут і зараз»

  20 жовтня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилась пе...

Детальніше

Виставка живопису Марка Константинопольського «Етюдні переспіви»

  29 вересня 2016 року в стінах мистецької галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилась персональна виставка живопису харківського художника Марка К...

Детальніше

Виставка Харитона Думбур, Олени Думбур і Олександра Петрова «Слобожанська Меотида»

      8 вересня 2016 року в стінах художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття виставки харківських художників - живописця Хар...

Детальніше
Сховати метелика