Чеканова Вероніка | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Чеканова Вероніка

Chekanova VeronikaНародилася в с. Первомайське Кіровського району АР Крим у родині художників.

З 2003 по 2007 роки навчалася у Вищому художньому училищі ім. Н.С. Самокіша на відділенні «станковий живопис». Під керівництвом живописця В. Г. Харабаріной Вероніка сформувалася і перейшлаа рубіж, коли ніщо її не стримує і дозволяє вільно висловлювати свої думки на полотні.

Головний напрям її творчості – історія, фарби і природа Криму: рибальські села, човни, гори і будиночки в долинах, квіти, фрукти. Улюбленим своїм жанром Вероніка називає портрет. Пише портрети жителів кримських селищ: чоловіків і жінок, які пережили страшні випробування, але при цьому не втратили краси своєї душі.

Вероніка Чеканова пише свої роботи, як в стилі класичного реалізму, так і в імпресіоністичній манері. Активно бере участь в професійних художніх виставках.

Участь у виставках:

2007 р.– виставка присвячена ювілею художнього училища (м. Сімферополь);

2010 р.– Персональна виставка в «Донбас Палас» – «Легкість кримського пленеру» (м. Донецьк);

2011 р.– Персональна виставка «Улюблені мотиви» (Музей історії міста Сімферополя).

У рідному селищі молода художниця створила дитячу образотворчу студію, в якій зараз викладає мистецтво живопису юним талантам. Роботи її учнів відрізняються легкістю і прозорістю живописної манери, тонкою роботою з колоритом картин. Окрім студії Вероніка створила в 2010 році музей трудової і бойової слави в місцевій школі.

Зараз живе і працює в с. Первомайське Кіровського району.

Роботи Вероніки Чеканова знаходяться в приватних колекціях України, Росії, Німеччини.

«Вероніка Чеканова – молодий талановитий живописець. Енергійний, цілеспрямований, палаючий бажанням висловити мистецтвом своє ставлення до світу, до людей, все пережите, обдумане, відчуте. В ній є той вогник, який і відрізняє справжнього художника, художника за покликанням. Вона можливо один з тих молодих авторів, кому буде під силу «рухати» художнє життя Криму ».

Е. Ларіна, мистецтвознавець

«Творчість Вероніки, у всіх її проявах залишає враження свята. Її живопис побудован на пекучому колориті і експресивному написанні, на надмірності предметного світу в натюрмортах і тяжінні до класики в пейзажних композиціях».

С. Глазунова, мистецтвознавець

Роботи майстра:

Veronika Chekanova - Pidnesennya nastrojemVeronika Chekanova - Reshitelnost nadezhdyVeronika Chekanova - Ritmom serdca volna bjetsaVeronika Chekanova - Son tigraVeronika Chekanova - Napominanie vesni. Ulica DarvinaVeronika Chekanova - Zhelanie sohranyaet uporstvo nadezhd

Сховати метелика