Звіт народного аматорського ансамблю танцю «Радість» Вовчанського РБК, 27.03.2015 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Звіт народного аматорського ансамблю танцю «Радість» Вовчанського РБК, 27.03.2015

   27 березня 2015 року у Вовчанському районному Будинку культури відбувся творчий звіт ансамблю танцю «Радість»                  (художній керівник Хомутов Олексій Іванович) на підтвердження звання «народний аматорський колектив».

   На звіті були присутні члени обласної атестаційної комісії:

   Мякіннікова Л.М. – заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи КЗ «ООМЦКМ», заступник голови комісії;

   Ковалівська О.І. – завідувач відділу народної хореографії Харківського училища культури, керівник народного ансамблю танцю «Закаблуки»;

   Гейко Г.В. – провідний методист Обласного організаційно - методичного центру культури і мистецтва.

   Сцена РБК була прикрашена емблемою колективу, глядацька зала на 400 місць була повністю заповнена.

   Програма концерту складалась із двох відділень, що включали 19 хореографічних композицій. Ведучим заходу виступив директор РБК Микола Бутов.

   Концерт відкрила традиційна у народній хореографії композиція «Привітання». Переважну більшість номерів програми складали українські та російські танці, але були і танці народів світу: італійський «Тарантелла», білоруський «Крижачок».

   Національний репертуар, у порівнянні з минулою атестацією, дещо збільшився і був представлений колективними танцями:           «Українська полька», «Троїсті музики», «Гуцулка», волинський «Ой-ра», «Буковинський танок» та сольними: «Чарівні чобітки», «Полька Савки і Гришки», «Український танок із стрічками», «Випадкові танцюристи». Російські танці були представлені номерами: «Кадріль», «Смоленський гусачок», «Російська плясова».

   На концерті були представлені два колективні танці – чоловічий та жіночий: «Хлопців не беремо» – матроський танок у дівочому виконанні під новою назвою «Чорноморочка» і хореографічна композиція «Слава захисникам Вітчизни» у виконанні чоловічого складу ансамблю. Завершив програму колективний танок «Український святковий».

   Ансамбль танцю «Радість» налічує 28 учасників основного складу і 23 учасники підготовчої групи. Солісти ансамблю Дмитро Шаповал і Максим Хомутов.

   На концерті, як і минулого разу, був присутній і вітав колектив легендарний засновник ансамблю «Радість», заслужений працівник культури України, почесний громадянин міста Вовчанськ, 95-річний Громов Василь Петрович.

   Начальник Вовчанського відділу культури і туризму Гончаров А.В. і директор РБК Бутов М.І. привітали колектив ансамблю та усіх присутніх із такою значною подією, як підтвердження звання «народний» і вручили грамоти учасникам.

   Програма творчого звіту виконана на належному організаційному рівні, тепло сприймалася глядачем і пройшла успішно.

   Атестаційна комісія відзначила, що керівник колективу врахував зауваження попередньої атестації, добре відпрацював номери і програму в цілому, але порадила звернути увагу на якість деяких фонограм, що потребують оновлення.

   Враховуючи усе вищевикладене, а також те, що колектив три роки звітного періоду плідно працював, брав активну участь в усіх заходах району та міста, виступав на обласних фестивалях-конкурсах: «Слобожанські передзвони», «Слобожанські барви», «Українські викрутаси», у ювілейному концерті до дня народження Павла Вірського, а також підготував даний творчий звіт на належному рівні, що відповідає вимогам «Положення про народний (зразковий) колектив», обласна атестаційна комісія дійшла висновку, що аматорський ансамбль танцю «Радість» Вовчанського РБК буде представлений колегії Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації на підтвердження почесного звання «народний аматорський колектив».

Сховати метелика