Звіт вокально-хореографічного ансамблю «Бояничі» Чугуївського РБК, 2.06.2015 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Звіт вокально-хореографічного ансамблю «Бояничі» Чугуївського РБК, 2.06.2015

boyanychi6

     2 червня 2015 року на базі дитячого табору «Ромашка», який став тимчасовим притулком для біженців і вимушених переселенців з зони АТО, відбувся творчий звіт вокально-хореографічного ансамблю «Бояничі» (керівник - Данилюк Олександр Вікторович) Чугуївського РБК Харківської області на підтвердження почесного звання «народний аматорський колектив». Для перегляду звітної програми з метою оцінки майстерності учасників колективу була запрошена обласна атестаційна комісія у складі Добренької Оксани Миколаївни – голови атестаційної комісії, начальника відділу культури, мистецтва та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації; Откидача Володимира Миколайовича – професора кафедри духових та естрадних інструментів Харківської державної академії культури, доктора мистецтвознавства, керівника народного вокального ансамблю «Kvitka» та зразкового дитячого вокального ансамблю «Смайл-S»; Кобзєва Сергія Сергійовича – завідувача відділом хорових дисциплін, голови циклової предметної комісії, викладача вищої категорії, методиста ОКЗ «Харківське училище культури»; Кобзєвої Олени Олексіївни – викладача вищої категорії, методиста ОКЗ «Харківське училище культури»; Гейко Галини Василівні - керівника вокально-інструментального квартету «Діва», солістки ансамблю «Ярмарок», лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів і фестивалів, провідного методиста відділу з методичної роботи КЗ «ООМЦКМ»; Акименко Олени Станіславівни – секретаря атестаційної комісії, завідувача відділом з методичної роботи КЗ «ООМЦКМ».

     Дивлячись на виступи учасників цього колективу, усвідомлюєш, що духовна спадщина Чугуївщини ще здавна славиться своїми традиційними святами пісні і музики. У репертуарі ансамблю знаходиться чимало найкращих зразків народної пісенної культури, а також унікальні авторські доробки його засновника, композитора, Заслуженого працівника культури України – Бєсєди Юрія Костянтиновича. На сьогодні «Бояничі» очолює Данилюк Олександр Вікторович, великий знавець народної пісенної літератури.

boyanychi4     Веселий та жартівливий колектив має багато прихильників і є окрасою будь-якого культурно-мистецького заходу. Географія участі в конкурсах та фестивалях цього колективу досить широка і різноманітна. Що не виступ – то перемога. Лауреат та дипломант регіональних, Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів і фестивалів таких як: «Сорочинський Ярмарок», «Весілля в Малинівці+», «Слобожанський ярмарок», етно-фестиваль «Печенізьке поле», «Співочі тераси» та інших, ансамбль дарував і дарує глядачам свою натхненну творчість у різних країнах: Україні, Росії, Казахстані, Польщі.

     Учасниками вокально-хореографічного ансамблю «Бояничі» є працівники Чугуївського районного Будинку культури, студенти та військовослужбовці, серед яких можна знайти навіть заслужених працівників культури України та ветеранів праці. При ансамблі діє колектив-супутник «Візерунок» під керівництвом Ю. К. Бєсєди, який теж користується повагою та любов'ю серед мешканців Чугуївського району. Як дорослі артисти, так і маленькі співаки - усі вони - справжні подвижники мистецтва, патріоти, яким небайдужа доля держави, стан її культури і духовності. Не зважаючи на складнощі, новаторські пошуки митців сцени спрямовані на удосконалення художнього рівня та покращення  професійної майстерності.

     Творчий звіт пройшов на належному організаційно-художньому рівні. Окрім основного складу ансамблю, атестувалися й молодші учасники колективу–супутника «Візерунок», навіть їх незмінний керівник Ю. К. Бесєда прочитав декілька жартівливих гуморесок, була задіяна хореографічна група балетмейстера Ковалівської Олени Іванівни, запросили й концертмейстера Чугуївського РБК Гейко Володимира Володимира, який віртуозно виконав інструментальну композицію «Ріо-Ріо». Загальне враження від програми концерту залишилося виключно позитивне. Оркестрове аранжування і робота над вокальним матеріалом успішно проводиться у творчій співдружності двох талановитих музикантів В. В. Гейко та О. В. Данилюка. Усіх присутніх, як професіональних спеціалістів, так і пересічних глядачів, порадували якісний музичний супровід та оригінальні гармонії у вокальних партіях, збалансоване і водночас абсолютно об'ємне звучання мелодійних ліній, персональний підхід до тембрального забарвлення кожного окремого голосу, які сприймалися яскраво свіжо. Солісти (Валентина Грязнова, Вікторія Сиромятникова, Наталія Лесняк, Поліна Мережко) продемонстрували впевненість і підвищену сконцентрованість під час виконання індивідуальних партій. У цілому на звіті панував піднесений патріотичний настрій, який був обумовлений грамотно і ретельно підібраним репертуаром, актуальним у загальному соціокультурному і політичному сьогоденні.boyanychi7

     Враховуючи високий художній рівень та професійну виконавську майстерність, активну концертну діяльність та постійну участь у різноманітних мистецьких культурно-масових заходах району та області, що відповідає вимогам Положення, обласна атестаційна комісія одностайним голосуванням вирішила рекомендувати колегії Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації підтвердити вокально-хореографічному ансамблю «Бояничі» Чугуївського районного Будинку культури Харківської області під керівництвом Данилюка Олександра Вікторовича почесне звання «народний аматорський колектив».

Сховати метелика