Звіт ансамблю бального та естрадного танцю «Спектр», 7.10.2015 | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Звіт ансамблю бального та естрадного танцю «Спектр», 7.10.2015

spektr

   07 жовтня 2015 року в концертній залі приміщення Міського парку культури та відпочинку м. Куп'янськ Харківської області відбувся творчий звіт ансамблю бального та естрадного танцю «Спектр» під керівнцтвом Ширяєвої Світлани В’ячеславівни з нагоди свого 30-річного ювілею та підтвердження почесного звання «зразковий аматорський колектив».

   Для перегляду звітної програми з метою оцінки майстерності учасників колективу була запрошена обласна атестаційна комісія у складі: Ковалівської Олени Іванівни – завідувача відділу народної хореографії Харківського училища культури, художнього керівника ансамблю народного танцю «Закаблуки»; Акименко Олени Станіславівни – секретаря атестаційної комісії, завідувача відділом з методичної роботи Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва. На концерті були присутні Демченко Володимир Володимирович – Голова Виконавчого комітету Куп’янської міської ради, Лаптєв Максим Вікторович – начальник управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради, Сохар Тетяна Василівна – заступник начальника, начальник відділу культури і туризму Управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради Харківської області, Піддубна Любов Іванівна – директор Міського парку культури та відпочинку м. Куп'янськ, а також провідні методисти відділу з методичної роботи Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Попов Дмитро Олегович і Толкунова Наталія Віталіївна.

   На ювілейному концерті зібралося близько 800 куп’янчан та гостей міста. Сотні батьків, дідусів та бабусь, а також школярів і студентів – прихильників танцювального таланту вихованців ансамблю бального та естрадного танцю «Спектр» – зійшлися до просторої зали, аби захопленими вигуками та палкими оплесками підтримати дітей під час півторагодинної феєрії пластичного мистецтва. Святкова зустріч була присвячена 30-річчю від Дня народження колективу і ця тематика лунала лейтмотивом у танцях, музиці та словах. Дарувати людям радість, естетичну насолоду, натхнення та оптимізм – до цього прагне кожен артист, який виходить на сцену. І танцюристам з ансамблю «Спектр» це вдалося в повній мірі: їх виступи супроводжувалися шквалом оплесків і вдячністю глядачів.

   Звітний концерт складався із двох відділень та продемонстрував справжній «спектр» напрямків хореографії: бальної, сучасної (контемпорарі, джаз, хіп-хоп, брейк, ф'южн, концептуальна), народної стилізації. У першому блоці переважали театралізовані хореографічні композиції, які за своєю виразністю, художньою образністю та сюжетному наповненню притаманні спектаклевому дійству, що заворожує та створює атмосферу магічної ірреально-казкової дійсності. До цих дивовижних мікро-ілюзій, фрагментів чарівного світу відносяться номери «Рама-Лама», «Танго-фарс», «Рождественская сказка», «Душечки-хрюшечки», «Буги-вуги» та ін. Стосовно другого відділення, то воно було представлено здебільшого хореографічними творами європейської та латиноамериканської танцювальних програм: «Вальс-формейшн», «Румба», «Спектр зажигает звезду», «Микс латина». Яскравим підсумком творчого звіту колективу стала танцювальна композиція «Фінал».

   Загальне враження від звітної програми залишилося надзвичайно гарне. Дисципліна та культура поведінки усіх учасників колективу, їх зачіски, концертне вбрання і сценічне взуття повністю відповідали нормам бально-естрадної хореографії. Усі танцювальні номери, рухи, оберти, стрибки та підтримки за складністю відрізнялися доброю технічною відпрацьованістю. Керівником колективу було досягнуто від учасників високої виконавської майстерності, яскравої акторської гри, художньої довершеності танців. У дітей був присутній позитивний психологічно-емоційний настрій, яскраво виражена артистичність, органічність і невимушеність поведінки. Барвиста палітра костюмів та якісний музичний супровід доповнювали схвальні відгуки експертів. Відмінною рисою репертуару звітного концерту стало те, що танцювальні номери мали сюжетну лінію, розповідь, зміст якої юні артисти передавали засобами пластично-танцювальної лексики.

   З огляду на високий мистецький рівень творчого звіту, професійну виконавську майстерність учасників, сумлінну працю керівника, плідну фестивально-концертну діяльність, члени обласної атестаційної комісії дійшли висновку, що проведений захід відповідає вимогам Положення про підтвердження почесного звання «зразковий», але враховуючи зміну вікового статусу учасників колективу, убачають необхідність порушити клопотання перед колегією Департаменту культури і туризму ХОДА щодо переведення ансамблю бального та естрадного танцю «Спектр» під керівництвом Ширяєвої Світлани В’ячеславівни до категорії «народний» аматорський колектив.

Сховати метелика