Виставка вишиваних орнаментів Григорія Гриня «… І вишите моє життя на ньому», 4-20 лютого 2014 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка вишиваних орнаментів Григорія Гриня «… І вишите моє життя на ньому», 4-20 лютого 2014 року

grin

Персональна виставка слобожанських вишиваних орнаментів заслуженого майстра народної творчості Григорія Гриня під назвою «... І вишите моє життя на ньому» відкрилася 4 лютого 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Тут представлена одна з найбільших в Україні колекцій композиційних малюнків вишиваних рушників і сорочок – усього понад півтисячі робіт.

Експозиція висвітлює унікальне розмаїття вишивки, яка вишуканими орнаментами прикрашає і рушники, і жіночі блузки, і чоловічі сорочки, і скатертини, і навіть краватки. Серед експонатів на виставці можна побачити як ескізи для вишивок, так і вишиті зразки. Здебільшого це орнаментальні мотиви Полтавщини, яким більш притаманні рослинний або рослинно-геометричний малюнок. До експозиції ввійшли 540 композиційних малюнків майстра, створених за допомогою акварелі, гуаші, білил.

Публікація на нашому сайті про виставку тут

Сховати метелика