Виставка писанок «Вікно у Дивосвіт», 15 квітня - 20 травня 2014 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Виставка писанок «Вікно у Дивосвіт», 15 квітня - 20 травня 2014 року

1З 15 квітня по 20 травня 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». Писанки, бісерки, дряпанки, травленки, наскрізне різьблення, – яких тільки прийомів оздоблення пасхальних яєць не освоїли члени Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Павлівни Овчаренко (президент клубу – Наталія Кравченко) та інші слобожанські майстри: усього понад 600 робіт представили в експозиції близько 40 учасників виставки.

У Великдень з давніх часів поміж віруючих існує звичай, похристосувавшись, дарувати один одному пасхальні яйця-писанки як символи Христова Воскресіння. Їх виготовляли із курячих яєць і розписували декоративним орнаментом за допомогою писачка та воску. Традиція створювати писанки сягає корінням в сиву давнину, коли людина була неподільною з природою, і тоді писанка була символом весни, повернення природи до життя, символізувала Всесвіт, народження світу. При переході від язичництва до християнства церква зберегла багато народних традицій, зокрема, і розписане яйце як символ життя дуже прийшлося до Великодня, який завжди святкується навесні, а Воскресіння Ісуса Христа є святом перемоги над ворогами спасіння людей та дарування нам вічного життя.

Матеріал про виставку на нашому сайті

Сховати метелика