Обласна виставка кераміки та художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Обласна виставка кераміки та художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

 

 gal slob vist copy

12 січня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилась Обласна виставка кераміки та художніх робіт учнів та викладачів Будянської ДШНМ «Різдвяний подарунок Слобожанщини». Виставка організована за ініціативою Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. На виставці  представлені предмети керамічного мистецтва (тарелі, мала пластика, миски, блюда, вази, набори для чаю) та декоративний автентичний Будянський розпис на папері.

 

У мальовничому куточку Харківської області у селищі Буди на базі Будянського  фаянсового заводу у 1992 р. була заснована дитяча школа народного мистецтва. У цьому році школі виповнюється 25 років. Ініціаторами заснування школи стали Тітовська С.І. (директор школи з 1992 р.) та Роденко О.Є., на той час начальник  відділу культури Харківської райдержадміністрації.  З 1998 р. директором школи  була Чернова Г. Д. (член НСХУ).

 

З 2010 р. школу очолює Пянида Л. Є. У колективі працює 4 викладача керамічного відділення – Добровольська Ю. В., Пивоварова Л. М., Костенко Н. М. та викладач хорового класу Конарев В. О. На жаль, на цей час Будянського фаянсового заводу не існує, але викладачі школи намагаються зберегти традиції  його видатних майстрів. У школі навчається 70 учнів. Заняття проходять в атмосфері творчості, уваги, родинного тепла і натхнення. Викладачі намагаються виховати в них любов до рідного краю та бачення його краси.

 

Творча майстерність  учнів  постійно відмічається високими нагородами у районних, обласних, всеукраїнських, міжнародних виставках, конкурсах, бієнале, фестивалях у Польщі, Росії, Болгарії, Литві, Білорусії, Чехії та інших країнах. В постійній експозиції Будянського історико-краєзнавчого музею знаходиться велика кількість робіт учнів з живопису та кераміки.

 

Учасники виставки: Викладачі - Б. П. Пянида, Ю. Б. Пянида, Г. Д. Чернова

 

Учні - І. Недорубко, Т. Беспалова, Н. Тимченко, Є. Чапля, К. Дегтяр, Г. Пивоварова, Д. Горбатенко, Н. Карлова, О. Савченко, Д. Савченко, Д. Телега, А. Желтоножко, А. Тимофеєва, Д. Шевченко, С. Сімешина, Є. Скорбенко, С. Осипович, К. Саєнко, М. Костенко, Т. Данільченко, К. Доценко, А. Петренко, Д. Мінакова, А. Новосвітня, А. Журавель, А. Чаплигіна

Сховати метелика