Персональна виставка живопису художника Анатолія Мороза «Слобідські чорнобривці», 17 липня-23 серпня 2014 року | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Персональна виставка живопису художника Анатолія Мороза «Слобідські чорнобривці», 17 липня-23 серпня 2014 року

Afisha MorozЗ 17 липня по 23 серпня 2014 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центра культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка живопису художника Анатолія Мороза (Архімандрит Миколай) «Слобідські чорнобривці».

Натюрморти, пейзажі, портрети вийшли з під пензля багатогранного автора, який все своє свідоме життя розвиває духовний початок в собі та людях, шляхом поєднання служіння Богу в православній Церкві з працею в галузі образотворчого мистецтва. Живопис художника поєднує в собі традиції реалістичної школи зі здобутками художників-постімпресіоністів.

Твори майстра надзвичайно різноманітні, як з точки зору манери написання творів, так і за своїми сюжетами. Яскравий, широкий, контрастний живопис в одних роботах гармонійно перетікає в ніжні нюанси пастельних відтінків, полу-тонів та делікатність мазків на інших роботах. Безкрайні степи, лісові галявини, водні гладі, що знайшли своє відображення у пейзажах, об'єднані в єдиному ритмі та відчуттям любові до рідного краю із духмяними травами та квітами, соковитими фруктами, які відтворені у натюрмортах художника.

Творчість Анатолія Мороза базується на традиціях найкращих зразків українського образотворчого мистецтва, яке справило на майбутнього художника значне враження ще у юнацтві, а також на дослідженні і щирому захопленні природою. Роботи, представлені в експозиції, направлені на споглядання та милування красою творінь природи, нагадування про могутність, мінливість та водночас поетичність і хрупкість навколишнього світу.

Виставка «Слобідські чорнобривці» — це показ неймовірно красивого та життєдайного розмаїття однієї із складових чаруючої та розкішної природи України. Це презентація частки сучасної української культури, яка ґрунтується на традиціях, крізь призму яких впевнено дивиться і будує своє майбутнє. Це гімн величі природи України.

Урочисте відкриття виставки 17 липня о 17.00.

Вхід вільний!

Довідка. Анатолій Мороз (нар. 1949 р.) з ранніх літ захоплювався малюванням. Перша професійна виставка відбулася у 1977 році. Через благодійні фонди, з якими художник співпрацює, його роботи потрапляють за кордон і мають там успіх у колекціонерів та галеристів. За останні час у Анатолія Мороза відбулося кілька персональних виставок в Україні та закордоном. Працює в таких напрямках образотворчого мистецтва, як станковий та монументальний живопис, декоративно-прикладне мистецтво (вітраж), графіка. В картинах останніх років простежується захоплення умовно-декоративною манерою письма.

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Час роботи: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.

Тел./Факс: (057) 717-10-40

e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Сховати метелика