Чоловіча хорова капелла ім. О.С. Масельського | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Чоловіча хорова капелла ім. О.С. Масельського

hor04Капела працює на базі Валківського районного народного Дому «Іскра». Створено на честь 30-річчя Дня Перемоги в 1975 році, звання народного було присвоєно в 1977 році.

У репертуарі колективу налічується величезна кількість народних, фронтових пісень: «Думи мої» укр. нар. пісня, «Тропак» укр. нар. пісня, «Солдати 41» А.Александрова, «Победу празднует народ» М.Камінського та ін., класичних творів «Многая літа» С.Прокоф'єва, «День победы» Д.Тухманова та ін., пісень сучасних українських та зарубіжних композиторів «Фунікулі – фунікуля» муз. Денца, аранжировка В.Ірхи.

До складу колективу ввійшли ветерани війни та ветерани праці. На сьогодні чисельність колективу в середньому 40 чоловік.

Керівник колективу – Ірха Василь Іванович, професор, завідувач кафедри хорознавства та хорового диригування Харківської державної академії культури, заслужений діяч культури і мистецтв України. Керівником народної чоловічої хорової капели працює з листопада 1989 року.Колектив приймає активну участь в обласних, районних та сільських культурно-мистецьких заходах.

У 2004 році була репрезентована висока виконавська майстерність хору у звітному концерті майстрів мистецтв Харківщини на сцені Національного Палацу «Україна» (м.Київ), у мистецьких акціях «Слобожанські передзвони». За свій багаторічний творчий шлях капела виступила на концертних сценах Москви, Казані, Волгограді, Керчі, Санкт-Петербурзі, Львові, Закарпатті і залишали завжди приємні спогади у глядачів.

Сховати метелика