Сьогодні центральними вулицями Харкова пройшла фольклорна хода | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 4 шт. )

Сьогодні центральними вулицями Харкова пройшла фольклорна хода

altСьогодні учасники фестивалю традиційної народної культури «Покуть плюс» влаштували урочисту ходу центром міста - від центру культури та мистецтва на вулиці Пушкінській до саду ім. Шевченка. Під час руху вони співали, грали на музичних інструментах, привертаючи увагу городян.

altБлизько сотні учасників фестивалю в традиційних народних костюмах з різних регіонів України та Росії пройшлися містом.

«Таку ходу не випадково включено до програми фестивалю, - каже директор обласного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко. - Наша задача - не тільки зберегти народний традиційний фольклор, а й якомога ширше його популяризувати у сучасному суспільстві. І тому ми вперше в історії цього фестивалю вийшли із закритих концертних майданчиків на вулицю. Сьогодні практично цілий день колективи виступають в саду Шевченка».

Напередодні шевченківських днів учасники фестивалю не могли не покласти квіти до пам'ятника Шевченка. А потім, віддавши шану великому кобзарю, вирушили на головну сцену біля фонтану в саду Шевченка, щоб продемонструвати свою пісенну і музичну майстерність.

Сховати метелика