Етнофестиваль «Печенізьке поле» зібрав рекордну кількість відвідувачів | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Етнофестиваль «Печенізьке поле» зібрав рекордну кількість відвідувачів


24192Сьогодні, 15 вересня 2012 року етнофестиваль «Печенізьке поле» зібрав рекордну кількість відвідувачів. Вже опівдні на фестивальні майданчики прибуло більше двох тисяч чоловік. І люди продовжують приїжджати. Тут є на що подивитися і чому навчитися, доторкнутися до своїх культурних витоків і спробувати себе у традиційних народних ремеслах.

«Барвенкiвщіна входила до складу Запорізьких земель, ми більше запорожці. І існувала Барвінківська козацька паланка, яка по суті була зимівником Запорізької січі. І оскільки тут були козаки, які займалися охороною рубежів і багато століть в нас тут процвітало казацтво, тому ми і оформили наш павільйон в такому стилі, - розповідає начальник Барвінківського відділу культури осавул Юрій Троян. -Так виглядала похідна палатка з очеретів. Традиційними збереглися і відносини, які існували в середовищі козаків: доброзичливі, поважні. А ось що стосується костюмів, то особливість барвінківських козаків полягає у відсутності певних традицій. Як правило, одягалися в те, що вдавалося відвоювати у ворога».
Ще однією родзинкою Барвінківського району став верстат для ткацтва доріжок-постілок, на якому із задоволенням вправляються і дорослі, і діти.
«Цьому верстату більше сотні років, він дістався нам від прабабусі, - каже Поліна Підмогильна. - В якості ниток беруться розрізані на полосочки старі речі. За старих часів жінки збиралися в будинку у тій, у якої був верстат і ткали по черзі. Поки одна ткала, інші вишивали, співали пісні».

Програма фестивалю тут

Сховати метелика