У «Ніч музеїв» на виставці Нікаса Сафронова ажіотаж: черга з вул. Пушкінської дійшла до вул. Фрунзе | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

У «Ніч музеїв» на виставці Нікаса Сафронова ажіотаж: черга з вул. Пушкінської дійшла до вул. Фрунзе

noch muzeevКілька тисяч людей в «Ніч музеїв» відвідали заходи Обласного центру культури і мистецтва. Найбільший інтерес викликала виставка російського художника Нікаса Сафронова «Вибране».

Вільний доступ до експозиції призвів до того, що черга від будівлі центру на вул. Пушкінській, 62 повертає на вул. Фрунзе і йде далеко вглиб. Щоб не було тисняви, в будівлю запускали по кілька десятків людей одночасно, які могли оглядати три зали з картинами. Більшість відвідувачів залишилися задоволені: все ж доторкнулися до творчості не просто художника, але ще й успішного шоу-мена - московської знаменитості.

«Я люблю цей напрям у мистецтві, мене вразив такий політ фантазії, образ думок ...», - каже відвідувачка Інна.

Сприятливі враження від відвідування виставки залишилися і в Наталії. Вона прийшла на виставку з подругою. У центрі культури і мистецтва вони вперше. Кажуть, вирішили хай там як потрапити на виставку «Вибране». Хоча й довелося вистояти довгу чергу, але ні на секунду не шкодують про це.

«Картини - просто супер! - ділиться враженням старшокласник Юра, який прийшов на виставку з друзями. - Мені сподобався цей портрет чоловіка з різними очима: одне око кольорове, а інше - чорно-біле. Це, напевно, щось означає. Картина називається «Золотий перетин».

А ось Роман привів на виставку Нікаса Сафронова всю свою родину: дружину, двох дітей і ще кількох родичів. Великою компанією вони зупинялися майже біля кожної картини і обговорювали її зміст.

«У будь-якій роботі Сафронова є якась родзинка, є асоціації художника, його відчуття, його переживання. Мені здається, він намагається об'єднати їх в цілісний образ. Це відкриває для нас його внутрішній світ, його світовідчуття », - говорить глава сімейства.

Нагадаємо, що Харківський обласний центр культури і мистецтва приєднався до Міжнародної акції «Ніч музеїв» з 18.00 18 травня і програма розрахована до 23.00.

Маса цікавих подій проходить на ще одному майданчику Обласного центру культури і мистецтва - у галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Сховати метелика