Організатори етнофестивалю «Печенізьке поле» замахнулися на світовий рекорд з приготування вівсянки, обійшовши англійців | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Організатори етнофестивалю «Печенізьке поле» замахнулися на світовий рекорд з приготування вівсянки, обійшовши англійців


овсянкаУкраїнські виробники круп вирішили встановити світовий рекорд на етнофестивалі «Печенізьке поле» (14 вересня 2013 року), зваривши 3 тонни вівсяної каші, а це 14 тисяч порцій , які 50 волонтерів роздаватимуть усім бажаючим. Про це на прес-конференції у прес-центрі облдержадміністрації 9 вересня заявив головний режисер фестивалю Олександр Бінус.

«Для того щоб зварити одночасно найбільшу у світі кількість вівсяної каші, спеціально замовили у Донецькій області котел вагою 2,6 тони ( 600 кілограмів важить лише одна кришка) , - зазначив Олександр Бінус . - Ми запросили представників Книги рекордів Гіннеса, які мають зафіксувати світовий рекорд».

Він зазначив, що це буде солодка каша з курагою та іншими добавками. Варити вівсянку-рекордсмена почнуть з 9-ї ранку , щоб до полудню вона була готова. Спочатку планувалося приготувати куліш, проте фахівці підрахували, що його потрібно було варити на 4 години довше, тому вирішили зварити вівсяні пластівці.

До речі, досі найбільшу кількість вівсянки було зварено у Великобританії в 2010 році - близько 1389 фунтів (630 кілограмів) - саме така цифра внесена до Книги рекордів Гіннеса. Щоправда, цю традиційну англійську кашу (поррідж) готували на газовому пальнику, тоді як для «печенізької» каші розпалять велике багаття. Втім, як зазначив головний режисер «Печенізького поля», наша вівсянка буде зварена за всіма правилами, з дотриманням світових стандартів приготування подібного страви.

З програмою етнофестивалю можна ознайомитись тут

Сховати метелика