«Неба світанкового палітра»: у Центрі культури і мистецтва відкрилася нова виставка | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«Неба світанкового палітра»: у Центрі культури і мистецтва відкрилася нова виставка

 DSC 0202

   Надзвичайно світла, надихаюча виставка «Неба світанкового палітра» з циклу «Художники Харківщини» відкрилася 6 серпня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Два відомих художника міста Куп'янська – Олександр Редько та Володимир Логінов представили глядачам свої роботи.

   Мальовничі пейзажі Куп'янщини, реалістичні натюрморти і портрети заповнили виставкову залу Центру культури і мистецтва. Легкі, свіжі, наповнені життям, картини художників знайшли відгуки в серцях присутніх, адже кожна робота несе в собі частинку світла і доброти самих художників.

DSC 0167   Олександр Кирилович Редько народився 14 травня 1937 року в селі Артемівка Харківської області. Під час війни потрапив у дитячий будинок спочатку в с. Піски, Дворічанського району, потім в Куп'янськ. У дитячому будинку Саша познайомився з хлопчиком, який добре малював і побачивши його роботи, вирішив навчитися малювати. З тих пір, з 5-6 років, він малював постійно.

   Життя художника склалося так, що основна його спеціальність – електрогазозварник, була далека від творчості. Однак, Олександр присвячував улюбленій справі весь свій вільний час. «По роботі я часто їздив у відрядження в різні міста СРСР і скрізь намагався відвідувати художні галереї, в яких черпав творче натхнення. Весь час намагався розвиватися професійно: вчився у художників, вивчав спеціалізовану літературу з живопису. А вже вийшовши на пенсію, повністю присвятив себе улюбленій справі».

   За все своє творче життя художник написав більше 500 картин. Його персональні виставки проходили у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Художник працює в стилі, близькому до гіперреалізму, з фотографічною ретельністю виписуючи всі деталі картин.

   Володимир Валентинович Логінов народився 9 грудня 1951 року. Закінчив ізостудію Дмитра Федоровича Чорного. Багато років працював художником-оформлювачем на Куп'янському ливарному заводі. «Малюю я з дитинства. DSC 0179Професійної художньої освіти отримати можливості у мене не було, однак все життя займаюся самоосвітою. Люблю наш рідний край і його природу, тому намагаюся зафіксувати її на своїх полотнах. Природа – найцікавіший об'єкт для мене, як художника. Люблю спостерігати і передавати її мінливі настрої і стани – зима-літо, схід-захід сонця, – кожен новий день дарує щось нове».

   Виховує Володимир Валентинович і нове покоління художників – з 2002 року він керує ізостудією для дітей. «На даний момент у мене займаються 45 дітей – група молодших класів і дві групи старших. Готую до вступу своїх учнів, багато з яких успішно пройшли на бюджет мистецьких ВНЗ України».

DSC 0198   На відкритті виставки пролунало багато теплих слів на адресу авторів. Творча молодь Куп'янська порадувала шанувальників таланту художників, присутніх у виставковій залі, яскравими концертними виступами.

   Виставку «Неба світанкового палітра» Ви можете відвідати до 10 вересня 2015 року з 10:00 до 17:30. Чекаємо на Вас за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

 

 

 

Фотогалерея:

Сховати метелика