Виставка плаката і ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії" | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка плаката і ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії"

 DSC 016624 березня - у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкрилася виставка плаката і ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії"

Виставку відкрив директор департаменту культури та туризму харківської обласної державної адміністрації Олег Анатолійович Яцина. Олег Анатолійович привітав Микиту Шилімова і всіх присутніх з відкриттям виставки і висловив побажання, щоб її подивилося якомога більше людей, особливо школярів і студентів в рамках програми патріотичного виховання. Побажав успіхів автору і подальші розвитку його творчості.

«Я вибрав спеціальність «Графічний дизайн» (студент Харківської державної академії дизайну і мистецтв) і зараз працюю в плакаті. Плакат це не чисте мистецтво, це меседж до публіки. Він має таку особливість, що ти враховуєшь цільову аудиторію. Якщо твій плакат незрозумілий, то це твоя вина», - каже автор виставки.

Зразком плакатного мистецтва Микита вважає польську школу плаката, яка є своєрідним вихователем Микити, як усвідомленого художника. «На жаль, не можу досягти тих висот. Мені дуже імпонує концептуальний мінімалізм Дмитра Захарова », - поділився автор.

Музичний супровід виставки було подаровано викладачем Харківської спеціалізованої школи № 133 «Ліцей мистецтв» Юдіною Мариною Павлівною, яка грала попурі з народних і сучасних українських пісень.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

30 березня о 17:00 – Науково - популярна лекція з циклу «Невідома Україна». Тема: «Космічні таємниці курганів по дослідженню к. н.  Ю. Шилова». Лектор –історик Андрій Козка.

1 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Уявити чоловіче в мистецтві». Лектор - мистецтвознавець Коваль О.В.

6 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Українська скульптура ХХ ст. Частина 1: Стильовий діапазон». Лектор – мистецтвознавець Пухарев Вікентій.

7 квітня  о 17:00 – творча зустріч з автором персональної виставки плаката та ліногравюри "Урок історії" Микитою Шилімовим.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Фотогалерея:

Сховати метелика