Виготовлення сенсорного пакету для малювання | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виготовлення сенсорного пакету для малювання

 DSC 0037 copy copy copy copy copy copy copy

15 червня в рамках соціокультурного проекту «Сонячні діти» в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся майстер клас для сонячних дітей та їх батьків з виготовлення сенсорного пакету для малювання.

Окрім того, що це заняття було надзвичайно цікавим як для дітей, так і для дорослих, воно несло в собі цілу низку виховуючих та розвиваючих завдань.

Всі діти люблять малювати, коли це в них добре виходить. Малювання олівцями та пензлем вимагає високого рівня володіння технікою малювання, сформованих навичок і знань, прийомів роботи. Дуже часто відсутність цих знань і навичок швидко відвертає дитину від малювання, бо в результаті її зусиль зображення не близьке до задуму або реального об'єкта, який вона намагалась зобразити. Використання нетрадиційних способів зображення на нашому майтер-класі допомогло урізноманітнити здібності дітей до малювання, пробудити інтерес до дослідження образотворчих можливостей матеріалів. В процесі сенсорного малювання у дітей розвивалось відчуття і сприймання, формування уявлень про зовнішні властивості предметів: їх форму, колір, розмір, положення у просторі тощо. До того ж, малювання незвичайними матеріалами і оригінальними техніками дозволило дітям відчути незабутні позитивні емоції, розкрити можливість використання добре знайомих їм предметів в якості художніх матеріалів.

Поставлену задачу  майстер-класу – головне не кінцевий продукт (малюнок або виріб), а розвиток особистості, формування впевненості у своїх здібностях – було перевиконано. А отримані в результаті роботи яскраві та позитивні картинки не залишили байдужим жодного з присутніх, та подарували багато радісних моментів задоволення від своєї роботи дітям.

Сховати метелика