Обласний семінар-практикум для керівників аматорських хореографічних колективів | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Обласний семінар-практикум для керівників аматорських хореографічних колективів

 DSC 0235 copy copy copy copy

6 лютого 2017 року відбувся семінар-практикум для керівників аматорських хореографічних колективів Харківської області з метою надання навчально-методичної та організаційно-практичної підтримки художній самодіяльності. Цей захід був проведений в творчій співпраці з Харківським національним педагогічним університетом імені Г. С. Сковороди в рамках науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасної мистецької освіти в умовах європейської інтеграції: мистецтво танцю». У семінарі взяли участь 65 керівників і вихованців хореографічних колективів з 13 районів і 5 міст Харківської області.

Відкрила семінар привітальним словом до учасників і гостинних хазяїв заходу Мякіннікова Любов Миколаївна, заступник директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи КЗ «ООМЦКМ», яка висловила слова вдячності за надану допомогу в проведенні заходу та створення чудових умов для продуктивної творчої діяльності. Після цього до учасників семінару звернулася завідувач кафедри хореографії факультету мистецтв ХНПУ імені Г. С. Сковороди, кандидат педагогічних наук, доцент Бугаєць Наталія Анатоліївна. Вона зазначила актуальну необхідність у зміцненні дружньо-партнерських зв’язків між майстрами аматорського і професійного хореографічного жанру, підвищення рівня їх кваліфікації.

DSC 0237

Майстер-клас за темою «Практичне застосування бальної хореографії в художній самодіяльності: принципи створення фестивально-концертної програми» натхненно провів Пелех Сергій Віталійович, майстер спорту України, володар диплому імперського товариства вчителів танців у м. Лондон, суддя вищої категорії ФТСУ (Федерація Танцювального Спорту України), ліцензований суддя міжнародної категорії всесвітньої професійної організації WDC (World Dance Council); балетмейстер бальної хореографії, викладач кафедри хореографії факультету мистецтв ХПНУ ім. Г. С. Сковороди, якому асистувала його незмінна парнерша та дружина Руда Анна Сергіївна. З перших хвилин учасники семінару були підкорені надзвичайним багатогранним талантом виконавця-танцюриста міжнародного класу та яскравим артистизмом викладача-лектора. На прикладі віденського та фігурного вальсу з Европейської програми бальної хореографії, короткими нарисами з історії виникнення цих танців, показом і детальним розглядом притаманних їм основних елементів і комбінацій, Сергію Віталійовичу вдалося залучити до творчого процесу усіх присутніх, навіть запропонувати бажаючим спробувати на паркеті опанувати вивчені рухи. Надзвичайно красивим і одночасно корисним виявився художній подарунок від учасників народного ансамблю бального танцю ХПНУ ім. Г. С. Сковороди під керівництвом Бугаєць Н. А. та Пінчук О. І., які емоційно та технічно досконало виконали хореографічні композиції «Урочистий вальс», «Музична шкатулка», «Неперевершена», «Мілітарі».
DSC 0239

 

Другий блок відкрила Булгакова Ніна Сергіївна, лауреат міжнародних і національних конкурсів виконавців і балетмейстерів, викладач кафедри хореографії факультету мистецтв ХПНУ ім. Г. С. Сковороди, успішно провівши майстер-клас «Сучасна хореографія: методика навчання та варіативність лексичного матеріалу». Протягом цього практичного заняття панувала атмосфера взаєморозуміння, зачарування високим мистецтвом і неперевершоною майстерністю. Приємне враження справили студенти І-го курсу, які виконали номери «Летіла» та «Кривий танець» - результат кропіткої, цікавої постановчої роботи Булгакової Н. С.

Учасники надали високу оцінку організації та змісту проведеного заходу, як теоретичної, так і практичної його частині. Усі одноголосно відмітили, що вже в другий раз у Харківський області за ініціативи співробітників КЗ «ООМЦКМ» у тісній співпраці з викладачами ХНПУ ім. Г. С. Сковороди відбувся семінар такого високопрофесійного рівня. Завдяки уміло структурованій програмі та емоційно насиченого викладення інформаційного та практичного матеріалу були набуті, доповненні та розширені корисні знання з відповідних напрямків хореографії, отримано безліч позитивних емоцій, а головне – бажання самовдосконалюватися та розвиватися у подальшому.

 

DSC 0310

DSC 0304

DSC 0252

Сховати метелика