«Слава Україні! Героям Слава!» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«Слава Україні! Героям Слава!»

 Image45 copy

16, 17 та 20 лютого в приміщеннях Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» і Харківського національного університету радіоелектроніки, в Палаці культури Харківського національного технічного університету «Харківський Політехнічний Інститут» відбулися благодійні концерти, присвячені Героям Небесної сотні, у рамках програми з національно-патріотичного виховання молоді. Заходи пройшли, як данина пам’яті декількох десятків людей, які загинули за свободу та незалежність України під час кровавих зіткнень у центрі Києва наприкінці лютого 2014  року.

Image11

Image15

У ці дні у концертних залах вузів зібралися керівники області та навчальних закладів, студенти, військові, представники сімей Героїв Небесної сотні. Перед початком заходу – хвилина мовчання за загиблими три роки тому на Майдані, яка нагадала про цінність життя та події, що призвели до загибелі мирних жителів. У концертній програмі лунали вокальні твори у виконанні заслужених артистів Андрія Тимошенка та Вікторії Веннікової, лауреатів всеукраїнських конкурсів Катерини Мойсеєнко, Марії Горобцової та інших митців сцени. Всю глибину своїх патріотичних почуттів і співчуття трагедії українського народу висловили в «Молитві за рідний край» заслужені артистки України – Людмила Омельченко, Вікторія Осипенко та Олена Шишкіна, учасниці вокального тріо «Обереги». Пронизливе соло на трубі Костянтина Олійника, ще одного учасника нещодавних страшних подій,  закликало не здаватися не дивлячись на важкі часи, берегти в собі вогник відданості та любові до своєї країни.

Учасники народного ансамблю танцю «Закаблуки»  (керівник – Олена Ковалівська) Харківського вищого коледжу мистецтв та народного театру естрадного танцю «Карнавал» (керівник – Марина Білецька) Харківського міського Палацу дитячої та юнацької творчості своєю участю в емоційно забарвлених хореографічних композиціях-меседжах вшанували память полеглих під час Революції Гідності.

Image7

Як відомо, 18 лютого 2014 року в Україні почався найтрагічніший етап кривавого свавілля, який коштував життя тим, хто не хотів підкорятися та відступати. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули понад сто осіб, кілька десятків пропали безвісти, понад тисячу отримали поранення. Памятаємо: герої не вмирають.

                                                                             

                                                                             

                                                                             

                                                                             

 

 

Сховати метелика