Регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря»

 DSC 0023 copy copy

18 березня 2017 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва  відбувся традиційний щорічний регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря», присвячений творчості Т.Г. Шевченка.

Цього року конкурс проводився з метою залучення широких верств населення до літературного надбання українського генія, «національного пророка», художника і поета Т.Г. Шевченка та активізації на території області роботи в напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Захід був призваний найбільш повно розкрити красу поетичного слова, виявити і підтримати талановитих читців і поетів - аматорів Харківщини.

Вірші Шевченка, його заповіти кличуть до перемоги в борні за вільну Україну.  Саме сьогодні найактуальнішою є громадянська позиція кожного з нас, і вона генетично і спадково закладена у творчості Шевченка. Вірші про це читали учасники конкурсу.

В урочистому відкритті заходу з літературною композицією виступили студенти Вищого коледжу мистецтв Марія Омельченко і Євген Шарий. Авторський вірш «Мене ім´ям Тараса нарекли» прочитав переможець конкурсу «Вічне слово Кобзаря» 2012 року, а нині студент медичного університету Тарас Ладика. Проникливу атмосферу серед учасників та глядачів  створив відеопоказ подій Майдану у супроводі пісні на вірші Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Учасників і  гостей конкурсу привітала директор Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужена артистка України Омельченко Людмила Григорівна, оголосивши конкурс відкритим.

35

DSC 0290

Виступи конкурсантів, майстерність виконання віршів Т.Г. Шевченка та змістовність і якість віршів, наданих авторами,  оцінювали члени  журі:  заслужений діяч мистецтв України, член ХОО правління Національної спілки журналістів України, головний режисер Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Олександр Савенко;  заслужений діяч мистецтв  України, член Національної спілки письменників України, поетеса Ніна Супруненко; викладач кафедри сценічної мови Харківського державного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, лауреат міжнародних конкурсів артистів-читців Олена Проценко та фахівці Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

У конкурсі  взяли участь 36 представників районів і міст Харківської області, це  читці – аматори і автори, які підготували твори Шевченка Т.Г., авторські твори про Шевченка Т.Г. та патріотичні вірші інших авторів.

По закінченні виступів конкурсантів, журі визначило переможців і ними стали:

у номінації «Виконавець»  (категорія «Діти») -

І місце –    Прокопенко Борис – м. Лозова

Резуненко Вероніка – м. Лозова

ІІ місце –   Шевченко Денис - Валківський район

Ляшенко Катерина – Зміївський район

ІІІ місце –  Дерій Тимофій  – м. Люботин

Безручко Дмитро – Лозівський район

у номінації «Виконавець» (категорія «Дорослі»)   -

І місце –     Нечитайло Лідія – Богодухівський  район

ІІ місце –    Базарний Андрій – Первомайський  район

у номінації «Автор» (категорія «Дорослі»)  -

Чепка Альона – Дергачівський район

Захарова Зоя – Вовчанський район

Нечитайло Ольга – Богодухівський район

у номінації «Автор» (категорії «Діти») -

Ашурко Аміна – Сахновщинський район

Магда Марія – Барвінківський район,

Ляшенко Вероніка – м. Люботин.

Всі учасники регіонального конкурсу «Вічне слово Кобзаря»  отримали Подяки за участь, а переможці  були нагороджені дипломами та призами. Діти до 15 років ще й отримали сертифікати на путівки до оздоровчого табору.

Участь у конкурсі читців і поетів-аматорів з патріотичною поезією, дітей, молоді, дорослих –  свідчення того, що ми будемо жити у вільній демократичній державі!

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине...

От де, люде, наша слава,

Слава України!

 

Сховати метелика