Захисникам України – від душі і серця | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Захисникам України – від душі і серця

 IMG 20170614 130158 HDR copy

У митців Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва вже стало доброю традицією віддячувати славним воїнам, захисникам України  своїм мистецтвом.

Так було на концертах для особового складу військових АТО, під час урочистої зустрічі демобілізованих бійців, для ветеранів війни і праці Харківського геріатричного пансіонату. І завжди – від душі і серця.

На цей раз, 14 червня цього року, концерт відбувся в Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни. Госпіталь надає стаціонарну медичну допомогу ветеранам Другої світової війни, воїнам-інтернаціоналістам, учасникам АТО. Цей медичний заклад – один з найкращих у Харківській області, госпіталь дійсно європейського рівня з належним устаткуванням та обладнанням.

Поетичним словом, музикою і піснею наші артисти внесли свій вклад в оздоровлення мужніх захисників нашої Вітчизни, нашої країни України.

Відомий колектив тріо «Обереги», у складі якого заслужені артистки України Людмила Омельченко, Вікторія Осипенко та Олена Шишкіна, виконав у супроводі відеоряду пісню «Молитва за рідний край», яка одразу захопила і підкорила глядачів майстерністю виконання і глибоким змістом.

Остаточно зачарували дівчата присутніх виконанням a cappella українських народних пісень.

У три струмочки в’ються голоси,

так лагідно, так рідно, три дівчини...

І я до них торкаюся плечима,

неначе заплітаю три коси.

IMG 20170614 121053

Так у свій час висловив свої враження від почутого співу поет Віктор Бойко і присвятив ці рядки трьом дівчатам з тріо «Обереги».

Потішив публіку своєю майстерністю музикант-віртуоз, лауреат міжнародних конкурсів, керівник всесвітньовідомого фолк-гурту «Ярмарок» Володимир Гейко творами у власному аранжуванні та обробці – «Карело-фінська полька», «Карусель».

Веселих пісень заспівала солістка Обласного центру культури і мистецтва Вікторія Дудаш – «Родина» та «Чорні очка».

Заслужена артистка України Вікторія Осипенко – майстер солоспіву, вона переконала у цьому виконанням української народної пісні «Ой, роде наш красний».

Пісня – незбагненна. Пісня – Дар Господній.

І від неї стане серцю в грудях тісно.

Ці вірші, майже написані про заслужену артистку України Олену Шишкіну. І від серця, і завзято звучали у її виконанні пісні «Мамина вишня», «Я козачка твоя», «Пшеничне перевесло».

Довершенням успіху концерту, коли єднаються серця глядачів і виконавців, була пісня «Зеленеє жито», яку разом виконали всі учасники концерту.

Успішному проведенню заходу сприяла і вдала робота ведучої Дар’ї Колоденко.

Автор сценарію і режисер концерту – головний режисер Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко.

Слова вдячності учасникам концерту висловили  головний лікар

Харківського обласного госпіталю для інвалідів війни Юрій Григорович Седченко і завідувач поліклінічним відділеням госпіталю Олег Анатолійович Євдокименко.

Сховати метелика