«Грузинський національний легіон: Свої серед своїх» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«Грузинський національний легіон: Свої серед своїх»

9 copy

«Війна... Неоголошена ніким,

Вбиває і калічить українців ...» (Ліна Костенко).

Третій рік поспіль. Зведення з фронту кожного дня ... Зруйновані міста і села ... Тисячі загиблих і покалічених ... Діти війни 21-го століття ... Кращі з кращих синів і дочок України стали на захист рідної землі. Це реалії, до яких неможливо звикнути, це можна лише сприйняти серцем.

8 copy copy copy copy copyБиття щирого серця братнього народу Грузії, який в тяжкі часи прийшов на поміч Україні, відчувалось  27 червня 2017 р. в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва, де було урочисто відкрито виставку «Грузинський національний легіон: Свої серед своїх». Це перша презентація Грузинського національного легіону, який у складі 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» воює на Донбасі за незалежність України. Зараз до нього увійшли бійці й з інших країн світу.1 copy

Ініціатором та засновником легіону є командир  – Ушангі Мамулашвілі («Мамука»). «Україна свого часу була єдиною країною, яка відкрито допомагала Грузії у протистоянні з Росією. Вважаю, що обов’язок кожного грузина прийти на допомогу Україні. Ми тут тому, що це та лінія фронту, де проходить межа свободи та незалежності, як України, так і Грузії», ­– говорить Ушангі Мамулашвілі.

Те ж саме я чув від кожного грузина, з яким спілкувався, яким дякував за чисте небо.

Почуття вдячності і співпереживання переслідують при перегляді кожної фотографії виставки. Я бачив, як тремтіли губи у жінок, що дивились на ці відбитки мужності і трагічності, втілені у фото, та, мабуть, не тільки у жінок. Відчував, та й чув відгомін війни в суворих коментарях, тих, хто є героєм цих фото – грузин-легіонерів, побратимів-українців, авторів фото.

7

4 copy copy

В експозицію виставки увійшли авторські фото бійців Грузинського національного легіону, бійця 25-го окремого мотопіхотного батальйону  Дмитра Шолоха («Об’єктив»), Дмитра Піскавця («Бус»), Юрія Ворошилова, Ігоря Русіна, Сергія Єрмакова, В’ячеслава Мадієвського, Андрія Марієнка, Леоніда Логвиненка, Ольги Різниченко.

Почуття братерства, почуття єдиної родини братніх народів панувало під час відкриття виставки, щоразу підкріплене гаслами: «Слава Україні! Слава Грузії! Героям слава!». 

 

Олександр Савенко, 

заслужений діяч мистецтв України 

Автор фото Анастасія Баришева

2 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

3 copy copy copy

6 copy copy copy

Сховати метелика