День захисника України – таке важливе свято для українців | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

День захисника України – таке важливе свято для українців

 123 copy copy copy copy copy

Вже третій рік поспіль 14-го жовтня в День християнського свята Покрова Пресвятої Богородиці в Україні відзначається День українського козацтва і День захисника України. Цей день також вважається днем заснування Української повстанської армії.

Як зазначено в Указі Президента, це свято вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу, збереження та розвитку національних військових традицій.

День Захисника України – наше національне свято, яке сьогодні, як ніколи, є актуальним, світлим і болючим. Коли ми квітами, хвилиною мовчання, піснею-реквіємом віддаємо шану пам’яті героям, загиблим за Україну.

Так було на урочистій церемонії біля каменю, де буде побудовано пам’ятник бійцям, які загинули в АТО, на війні, захищаючи нашу землю від агресора.

«Ми піднялись для гідності країни,

Й тепер для нас немає вороття.

Ми живемо во Славу України,

І Україні віддаєм життя!»

– велично звучать вірші у виконанні актора театру ім. Шевченка Дмитра Петрова. Цю велич підхоплює військовий духовий оркестр Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – роздаються акорди Державного Гімну України і постріли салютної групи.

Наче схвильвані серця присутніх, лунають над майданчиком удари метронома. Скорботну хвилину мовчання продовжує українська народна пісня «Пливе кача по тисині», прониклива пісня-реквієм у виконанні заслуженої артистки України Вікторії Осипенко, чоловічого ансамблю «Суголосся» Харківського вищого коледжу мистецтв та його керівника і соліста Сергія Сватковського.

Загиблим героям АТО присвячена пісня «Біля тополі»:

«Мам, я в бою за волю пішов в далечінь,

За правду і долю нових поколінь…»

Зворушливо виконав цю пісню вокально-інструментальний народний гурт «Перфоменс» Дергачівського районного Будинку культури та керівник і соліст гурту Дмитро Островерх.

Увесь час, доки тривала урочиста церемонія, відчувався дух піднесеності, величі і гордості за незламну волю до свободи і перемоги українців.

«Нас із давніх часів об’єднує сила козацького духу. Ця кров тече в наших жилах. Об’єднання, воля, сила, гідність, братерство – це те, що завжди приносить нам перемогу». Ці слова керманича Харківської області Юлії Світличної висловлюють дух і настрій всіх, хто були присутні на урочистій церемонії, найбільш злободенні сьогодні. Бо ми єдині в прагненні миру і віримо в нашу перемогу!

Олександр Савенко, заслужений діяч мистецтв України.

2 1

3 1

Сховати метелика