Зустріч з психологом Л.В. Северіною | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Зустріч з психологом Л.В. Северіною

 DSC 0007 copy

Зустріч з психологом Л.В. Северіною, тема: «Психологічні аспекти здоров'я. Зустріч 3»

31 січня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася зустріч з психологом, педагогом, журналістом Северіною Лориною Володимирівною з циклу лекцій-зустрічей «Мистецтво жити», тема: «Психологічні аспекти здоров'я. Зустріч 3».

Лектор нагадала, що на попередніх зустрічах вже йшла мова про ієрархію цінностей в житті людини, про вплив на людину і ії здоров'я світла, звуків, нот, інших аспектів. Лорина Володимирівна наводила приклади з життя про відносини з оточуючими людьми і навколишнім світом, казала про те, як подолати неуцтво і пристрасті.

На 3-ій лекції психолог розповіла, що ще Сократ наголошував на тому, що тілесні хвороби не бувають бездухновними, що невігластво заразне; як треба намагатися позбутися гніву. Лорина Володимирівна повідала, що треба радіти тому, що є в іншого, - і ти завжди отримаєш собі шматочок, а не занурюватися в стан заздрості, яку часом людина відчуває, дивлячись на успіхи і надбання інших.

Лектор розповіла про великого лікаря Стародавнього Китаю Сунь Симяо, який прожив понад сто років і навіть в похилому віці був сповнений життєвих сил. Його трактат «Тисяча золотих рецептів» служив енциклопедією клінічної медицини для кількох поколінь лікарів. В одному з розділів зазначено: «Той, хто вдосконалюється морально, творить добрі справи, не буде відчувати страждань від важких хвороб або лих. Це один з найважливіших принципів доброго здоров'я».

Також на зустрічі лектор торкнулася питань харчування і звукотерапії.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

                                                                     

                                                           

Сховати метелика