Відбулись урочистості з нагоди 100-річчя звільнення міста Харкова від більшовиків | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відбулись урочистості з нагоди 100-річчя звільнення міста Харкова від більшовиків

 images copy copy copy copy

13 квітня 2018 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулись урочистості з нагоди 100-річчя звільнення міста Харкова від більшовиків силами армії Української Народної Республіки на чолі зі славетним полковником Петром Болбачаном.

Президент Історичного клубу «Холодний яр», академік Роман Коваль ( м.Київ) розповів присутнім про звільнення Лівобережжя та Слобожанщини протягом

березня і квітня 1918 року від більшовиків, зокрема і м.Харкова.

Запорізький корпус армії УНР у перших числах квітня 1918 року вирушив з Полтави двома напрямками на Харків і Лозову. Піхота вирушила на Харків поїздами, пустивши попереду два бронепотяги, захоплені у ворога перед ст.Коломак. Після боїв під Люботином була визволена Мерефа, а згодом, 8 квітня, - головне місто українського Сходу – Харків. Керував успішною військовою операцією випускник Чугуївського юнкерського училища полковник Петро Болбачан.

Перед слухачами виступили педагоги, члени клубу , воїни АТО. Протягом зустрічі лунали патріотичні та визвольні пісні у прекрасному виконанні лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка, кожний виступ якого супроводжувався бурхливими оплесками, та харківської поетеси, прозаїка, перекладача , співачки Люцини Хворост. Захід проведено за сприяння Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Сховати метелика