Творчий звіт студії «Дивосвіт» Солоницівського дитячого клубу «Орлятко | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Творчий звіт студії «Дивосвіт» Солоницівського дитячого клубу «Орлятко

 Divosvit 2Творчий звіт зразкової студії декоративно-прикладного мистецтва «Дивосвіт» під керівництвом Віти Пластунової Солоницівського дитячого клубу «Орлятко» Дергачівського району з нагоди підтвердження звання «зразкова аматорська студія» відбувся у стінах рідного закладу 17 грудня 2018 р.

З метою встановлення відповідності художньо-технічного рівня учасників звітного колективу вимогам Положення про присвоєння (підтвердження) звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» була запрошена обласна атестаційна комісія, яку представили:

Анна Гавриш, головний спеціаліст відділу соціокультурного розвитку, мистецтв та навчальних закладів Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації відділу культури;

Олександр Вакуленко, голова Харківського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України;

представники Харківського Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва: 

Олена Булаєнко, завідувач відділу дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва й виставкової діяльності;

Олена Акименко, завідувач відділу з методичної роботи.

Студія декоративно-прикладного мистецтва Солоницівського дитячого клубу «Орлятко» розпочала свою діяльність з гуртка м’якої іграшки «Вмілі ручки» в 1998 році, в якому діти навчались вправно працювати голкою, опановували навички шиття, одержували уявлення про викройку, властивості тканини, гармонію кольорів. Згодом почали працювати над виробами з морських мушель, створювати мозаїчні панно з яєчної шкарлупки та солоного тіста, виготовляти чудо-дерева з різної еко-сировини.

Вихованці студії знайомляться з історією та сучасними напрямками розвитку декоративно-прикладної творчості, навчаються володіти різноманітними техніками роботи з матеріалами та інструментами, а набуті знання та вміння практично використовують у буденному житті, прилучаються до системи духовних цінностей та художньо-мистецького надбання рідного краю.

Робота в студії, яка відрізняється натхненням та незгасаючим бажанням творити, спонукає до оволодіння основами моральної поведінки і норм гуманістичної моралі; сприяє розвитку внутрішньої свободи дитини, почуття власної гідності, самоповаги; виховує поважаюче ставлення між членами колективу в спільній творчій діяльності; розвиває природні задатки, творчий потенціал кожної дитини.

Під час роботи на заняттях у дітей розвиваються такі риси, як уважність, охайність, просторове та аналітичне мислення, творча уява, художні здібності, дрібна моторика рук. Найкращі роботи постійно приймають участь у районних та обласних виставках, конкурсах, на яких отримують схвальні відгуки та високі оцінки від глядачів і відповідних фахівців.

Divosvit 3У процесі проведення творчого звіту учасники зразкової студії «Дивосвіт» надали методичні матеріали щодо функціонування свого гуртка та співпраці з творчими колективами інших напрямків, підготували виставкову експозицію виробів і провели відкритий урок.

Комісією було відзначено високий рівень професійної майстерності керівника та достатній художній рівень виконання робіт, різноманітність у їх оздоблені, наявність авторської програми та розробки планів конспектів, тематичних та відкритих занять. Вихованці продемонстрували зацікавленість у роботі, володіння технологією, прийомами та навичками різних видів декоративно-прикладного мистецтва відповідно до свого віку.

З огляду на творчі досягнення цього колективу, технічну майстерність виконавців і сумлінну працю його керівника присутні на звітному показі члени атестаційної комісії дійшли висновку, що проведений захід відповідає вимогам Положення та дозволяє порушити клопотання перед колегією Управління культури і туризму ХОДА щодо підтвердження студії декоративно-ужиткового мистецтва «Дивоцвіт» дитячого клубу «Орлятко» почесного звання «зразкова аматорська студія».

Сховати метелика