Cемінар «Нематеріальна культурна спадщина: виявлення, інвентаризація, популяризація» (м. Херсон) | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Cемінар «Нематеріальна культурна спадщина: виявлення, інвентаризація, популяризація» (м. Херсон)

IMG 20190301 093339 

1 березня 2019 року фахівці КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» взяли участь у роботі семінару для культпрацівників області за темою «Нематеріальна культурна спадщина: виявлення, інвентаризація, популяризація», який відбувся на базі Херсонського обласного Центру народної творчості.

На навчання приїхали більше 80 працівників культури з усіх районів та об’єднаних територіальних громад Херсонщини.

Були розглянуті основні моменти в організації роботи з охорони нематеріальної культурної спадщини (НКС) на місцевому рівні: моніторинг та визначення елементів НКС, основні принципи ідентифікації та документування, просування до переліків усіх рівнів.

Приємно вразила активність учасників семінару, які вже здійснили велику підготовчу пошукову роботу з виявлення елементів НКС. Незважаючи на те, що створення експертної ради та регіонального переліку НКС Херсонської області тільки планується, робота в громадах вже ведеться і деякі представники територіальних громад приїхали вже з конкретними питаннями. На практичному занятті учасники запропонували експертам понад 40 елементів НКС, кожен з яких гідний зайняти своє місце серед культурного надбання Херсонської області.

Крім організаційних питань щодо виявлення та реєстрації елементів НКС ведучі семінару наголошували на тому, що це тільки початок роботи і треба налагодити системну роботу зі збереження, популяризації та промоції своєї спадщини. І в цьому їм допоможе проектний підхід до своєї роботи.

В цікавій інтерактивній формі пройшло заняття за темою «Робота в громаді, фандрайзинг та основи проектного менеджменту», де були висвітлені основні моменти залучення небюджетних ресурсів, перші кроки до написання проектів.

Основними спікерами семінару були співробітники КЗ «ООМЦКМ» Світлана Коновалова – завідувач лабораторії досліджень нематеріальної культурної спадщини та Баженова Світлана - завідувач інформаційно-видавничим відділом.

Учасники семінару мали змогу проконсультуватись з доповідачами, задати питання стосовно проблем, з якими стикаються на місцях, отримати цінну інформацію по джерелах та інтернет-ресурсах, з яких можна черпати більш детальну інформацію для самостійного вивчення теми.

IMG 20190301 093312IMG 20190301 152009

Сховати метелика