Креативне мистецтво у вирішенні екологічних задач | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Креативне мистецтво у вирішенні екологічних задач

 phoca thumb l 16

Цікаво жити нам не може заборонити навіть карантин, тому  завжди можна знайти чим корисним зайнятися вдома. На допомогу нам приходять різноманітні приклади рукоділля, які можна втілити в життя, лише поглянувши на предмети з виставок. Особливо важливо, коли цей інтерес співпадає з інтересами нашої планети і заохочує людей до  циклічного використання природніх ресурсів, до переробки наявних речей в надзвичайно цікаві та неординарні предмети.

Прикладом мистецького перетворення речей в арсеналі Обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва є виставки еко-арту «Перетворення», що проходили у 2018-2020 роках. Усі представлені речі були виготовлені з матеріалу, що був у вжитку, але при цьому кожна річ відрізнялась особливою мистецькою цінністю та неординарністю.

У кожного вдома точно знайдеться звичайна металева коробка з під чаю чи з під печива, яку за допомогою звичайного декоративного розпису можна перетворити на вишукану шкатулку для дрібних речей. Для цього вам знадобитися лише акриловий грунт або акрилова фарба для нанесення тону та візерунку, додатково можна використати трафарети та малюнок, який стане вашою основою чи прикладом для наслідування для декоративного розпису.

Не менш цікавою для вас буде ідея з перетворення теплоізоляційної нетканої мереживної тканини в техніці голкопробивання в елемент декору та створення домашнього затишку. Навіть якщо ви просто використаєте цю тканину для домашнього оздоблення та прикрасите її вишивкою нитками муліне – ви неодмінно зробите великий внесок в естетизацію оточуючого інтер’єру.

Розбита тарілка або чашка - це не привід сумувати за старим столовим начиння – це привід придбати нове, а старе перетворити у вишукане дзеркало або кашпо, як це зробили майстри арт-майстерні «Файна Мозаїка» Марина Коган та Олександр Бондаренко виставки еко-арту 2019-2020 рр.

В домашніх умовах аби попрактикуватися ви можете спробувати спершу викласти биті рештки на дерев'яній панелі і художньо змоделювати незамислуватий візерунок чи персонажа якогось мультфільму, а вже потім шукати можливість чим поєднати ці залишки і яким чином використати готовий предмет в домашньому побуті.

Ще одна проблема, яка гостро стає в кожної господині - це як саме можна використати одяг, який перестав цікавити господарів будинку і не використовується функціонально займаючи домашній простір. Завдяки клаптиковому шиттю «печворк» усі непотрібні сукні та кофтини можуть стати вашою улюбленою ковдрою чи покривалом, що було продемонстровано на виставці майстринею Емілією Грековою та Ольгою Шуміліною.

Для поціновувачів кави, які вдома користуються кавовою машиною актуальним є запитання яким чином утилізувати використані кавові капсули з під кавових машин. Приклад учасниці виставки еко-арту 2018-2019 рр. Любові Подолінної  показує, що  навіть капсули можна «творчо утилізувати», головне бажання та прагнення до прекрасного.

А найголовніше, завдяки всім цим ідеям можна не просто створити унікальні предмети декору з пам'ятних для вас речей, що матимуть частинку вашої душі, але й можна залюбки створити вартісний подарунок для своїх рідних та близьких.

Запрошуємо Вас надихнутися ідеями з перегляду віртуальних експозицій.

https://www.cultura.kh.ua/uk/14-11-19foto 

https://www.cultura.kh.ua/uk/27-11-18foto

phoca thumb l 04

phoca thumb l 12

phoca thumb l 15

 

Сховати метелика