Переможці етнокараоке на фестивалі «Печенізьке поле» заспівають у гала-концерті із зірками естради | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Переможці етнокараоке на фестивалі «Печенізьке поле» заспівають у гала-концерті із зірками естради

Директор обласного центру культури та мистецтва розповіла про фестиваль «Печенізьке поле». Фото «SQ»Вперше цього року на фестивалі «Печенізьке поле» відбудеться етнокараоке, в якому зможуть взяти участь усі бажаючі. Троє переможців пісенного конкурсу заспівають на великій сцені фестивалю під час гала-концерту разом із зірками української естради. Про новинки 10-го етнофестивалю «Печенізьке поле» сьогодні на прес-конференції в інформагентстві «Status quo» розповіла член оргкомітету, директор центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко.

За її словами, зараз ще підбирається репертуар для етнокараоке, і в цьому процесі просять взяти участь широкий загал харків’ян.

«Пропозиції щодо пісень, які варто включити до списку для виконання, а також тексти та аудіоролики можна надсилати на адресу організаційно-методичного центру культури та мистецтва Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , - підкреслила Тетяна Іщенко. - Переможцям репертуарного конкурсу дістануться призи. А три переможця етнокараоке під час фестивалю отримають цінні подарунки і зможуть заспівати на великій сцені разом із відомими українськими виконавцями, які візьмуть участь у гала-концерті ».

Хто саме приїде на цей раз на «Печенізьке поле», поки зберігається у таємниці, проте вже відомо, що це будуть тільки українські естрадні колективи та виконавці, причому найбільш популярні зараз серед молоді.

Серед новинок фестивалю - конкурс «У кожної куми свої пироги».

«Спеціальне журі, до складу якого увійдуть етнограф, дизайнер і кулінар, обере найкращі пироги, оцінивши їхні смакові якості та естетичну подачу страв, - підкреслила Тетяна Іщенко. - Планується, що у дегустації блюд візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ».

Керівник дослідницько-виконавської фольклористичного гурту «Муравський шлях» Галина Лук'янець уточнила, що пироги потрібно буде зліпити і спекти за старовинними народними рецептами і з урахуванням сезону, тобто з начинками з овочів і фруктів осіннього врожаю.

«Цього року ми вирішили відновити традицію лауреатства і повернулися до тих призів, які вручалися на попередніх фестивалях « Печенізьке поле », - зазначила Тетяна Іщенко. - Переможцям різних конкурсів будуть вручатися пам'ятні статуетки із символом фестивалю - жайворон на тлі сонця ».

Як повідомила Галина Лук'янець, до участі у фестивалі запрошуються фольклорні колективи області. Відвідувачі зможуть не тільки побачити і послухати їхні творчі номери, а й взяти участь в інтерактивних розвагах, зокрема, пограти в народні ігри та розучити українські танці. Також на фестивалі працюватиме дитячий майданчик, відбудуться майстер-класи гончарів, ковалів і, можливо, ткацтва. Завершиться фестиваль опівночі феєрверком.

Нагадаємо, що етнофестиваль «Печенізьке поле» цього року відбудеться 10 вересня на березі Печенізького водосховища.

Сховати метелика