Харків'янка Валерія Сімулик завоювала гран-прі XІІІ дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Харків'янка Валерія Сімулик завоювала гран-прі XІІІ дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри»

Валерія Сімулик під час отримання Гран-прі фестивалю «Чорноморські Ігри»Солістка студії естрадного співу "Рута" Харківського обласного центру культури і мистецтва 11-річна Валерія Сімулик отримала Гран-прі XІІІ Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри», який завершився вчора, 14 серпня у Скодовську Херсонської області. Про це в телефонному режимі повідомила керівник студії Тетяна Шуть.

З 9 по 14 серпня фестиваль відвідало понад 60 тисяч глядачів. Щоб потрапити на фестиваль, дітям з різних куточків України та Росії потрібно було пройти відбірковий тур. Близько півтисячі конкурсантів (35 вокалістів і більше 400 танцюристів) брали участь у конкурсних програмах і приблизно 2 тисячі дітей - у великому дитячому святі з карнавальною ходою на березі моря.

«Це був грандіозний за своїми масштабами та організації захід, - розповіла Тетяна Шуть. - У суботу, 13 серпня, на великій сцені відбувався фінал вокального та хореографічного конкурсів, були визначені лауреати. У номінації «Дівчата-вокалістки 11-13 років» перше місце розділили наша Валерія і киянка Вікторія Кобзар. 14 серпня було закриття фестивалю, і під час заключного гала-концерту продовжили боротьбу за гран-прі ті лауреати фестивалю, які завоювали перші призові місця за номінаціями: шоу-група «Каприз Juniors» з Миколаєва, їх земляк Михайло Кірчаній, дві дівчинки з Білої Церкви - Мар'яна Щербак і Ганна Кудряшова, киянки Олена Чукаленко і Вікторія Кобзар, а також наша Валерія Сімулик. Якою ж була наша радість, коли оголосили, що Гран-прі та головний трофей фестивалю - «Золотий дельфін» у вокальному конкурсі присудили нашій Лерочці».

Завтра учасники фестивалю зі студії «Рута» повертаються до Харкова.

У фестивалі брали участь діти від 6 до 16 років. Вони продемонстрували свої таланти у вокальному і хореографічному конкурсах, конкурсі малюнків (на стіні, на асфальті, на папері), конкурсі скульптур з піску, конкурсі на кращу карнавальну колону.

Фестиваль «Чорноморські Ігри» спрямований на пошук, виявлення і розвиток талановитих дітей в Україні. Участь у фестивалі безкоштовна, що дає можливість брати участь дітям із малозабезпечених сімей, сиротам і маленьким жителям сільської місцевості. Сама Валерія Сімулик - із села Пісочин Харківської області. Вона справила величезне враження на засновника фестивалю - народного депутата України Миколи Баграєва, який особисто підійшов до неї і подякував за виступ.

Для участі у фіналі фестивалю традиційно відбирають конкурсантів, які відповідають рівню «Чорноморських ігор», а про високий рівень фестивалю найкраще свідчать імена лауреатів конкурсу: Тіна Кароль, Настя Каменських, Оксана Грицай (Міка Ньютон), Настя Кочетова (Еріка), Олександр Панайотов , Іван Березовський, Іван Дорн, Кирило Туриченко, Ірина Розенфельд, Юлія Войс, Олена Омаргалієва, Надя Дорофєєва з групи «Час і Скло».

До складу журі вокального конкурсу входили: голова журі - гендиректор телеканалу М1 Валентин Коваль, програмний директор «Руського радіо» Валерій Сасковець, музичний продюсер Олена Мозгова, викладач вокалу Наталя Єфименко, виконавці Олександр Кривошапко, Еріка, Володимир Ткаченко, Надя Дорофєєва.

Сховати метелика