Запрошуємо на виставку живопису Марка Константинопольського «Етюдні переспіви» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо на виставку живопису Марка Константинопольського «Етюдні переспіви»

 etud peresp 2 1 copy

З 29 вересня по 14 жовтня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка живопису Марка Адольфовича Константтінопольского «Етюдні переспіви».

В образотворчому мистецтві етюд - підготовчий нарис для майбутнього твору, щось незакінчене і зроблене на одному диханні. Але всупереч поширеній думці про те, що етюд твір не виставковий, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» автор надасть можливість глядачеві насолодитися легкістю, миттєвістю і мальовничістю етюдних пейзажів. Поряд з етюдами на виставці будуть представлені і закінчені твори художника, більшість з яких глядач побачить вперше.

Марк Константинопольський воліє працювати на пленері - способом живопису з натури на відкритому повітрі, завдяки якому можна найбільш правдиво передати не тільки об'єкти, що знаходяться в природному світлі і умовах, але і враження від їх безпосереднього споглядання. Основний інтерес для художника представляють слобожанські пейзажі.

У творчості Марка Константинопольського з'єдналися традиції академічної школи, а також художні методи реалістичного і імпресіоністичного живопису, які дозволяють художнику розкривати головні особливості та найдрібніші нюанси зображуваної природи. Багатство флори нашого краю, різноманітність і мінливість природних явищ, в етюдах і картинах Марка Константинопольського наповнені особливим настроєм, здатним занурити глядача в атмосферу гармонії та умиротворення.

Довідка: Константинопольський Марк Адольфович - український живописець. Народився 14 серпня 1948 року в Харкові. Закінчив Одеське художнє училище ім. Б. М. Грекова і Харківський художньо-промисловий інститут (1977 р.), відділення промграфіки. Педагоги з фаху - В. Новаковський, М. Каменний, С. Павлов. Член ХО СХУ з 1990 р. Викладає в Харківському художньому училищі. Участь у виставках бере з 1979 р. Починаючи з 1990 року провів ряд персональних виставок. Роботи знаходяться в музейних зібраннях Харківського художнього музею, Красноградської картинної галереї та інших, а також в приватних колекціях України, США, Німеччини, Канади, Швейцарії, Польщі, Ізраїлю, країнах Прибалтики.

Урочисте відкриття - 29 вересня о 17:00

Під час роботи виставки відбудеться ряд культурологічних заходів:

4 жовтня в 17:00 - лекція по психології «Мистецтво жити». Лектор - психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина Володимирівна.

5 жовтня в 17:00 - лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Завіт. Вихід». Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелкова Наталія Валеріївна.

12 жовтня в 17:00 - лекція з історії мистецтв з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Частина 5 - Локальні процеси». Лектор - мистецтвознавець Вікентій Пухарєв.

13 жовтня в 17:00 - творча зустріч з автором виставки «Етюдні переспіви» Марком Константинопольським

На всі заходи вхід вільний.

Сховати метелика