Розпочинається новий проект! | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Розпочинається новий проект!

 14509432 1194995333907391 90819816 n copy

Відділ інноваційних культурних проектів та міжнародного співробітництва Обласного орагнізаційно-методичного центру культури і мистецтва інформує про початок нового культурно-дослідницького проекту «Харківський трельяж: люди, культура, одяг», який здійснюється у співробітництві з Харківським історичним музеєм імені М.Ф. Сумцова, Муніципальною галереєю, Ukranian Fashion  Educational Group та ГО «Харківська платформа розвитку культури і туризму» за підтримки Гете-інституту в Україні .

Метою проекту є дослідження ідентичності харків’ян через елементи одягу, і, в тому числі, дослідження мультикультурності харківської громади.

В рамках проекту передбачено проведення низки культурних заходів. Протягом жовтня харків’яни зможуть відвідати фотовиставку «Харків в обличчях» в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва, на якій будуть представлені фото із сімейних альбомів харків’ян, що віддзеркалюють культуру одягу, моду Харкова в різні роки ХХ ст., а також сучасний харківський стріт-стайл; виставку в скляній прибудові ХІМ ім. М. . Сумцова, що продемонструє колекції сучасних фешн-дизайнерів Харкова; тимчасову виставку в експозиції ХІМ ім. М. Ф. Сумцова «Харків: історичні етюди», із залученням властивих Харкову костюмів і аксесуарів ХІХ ст. Окрім того, в рамках проекту буде працювати лекційна платформа.

Особливістю проекту є те, що мешканці нашого міста зможуть самі долучитися до його створення, надіславши фото із сімейних альбомів з додаванням супровідної історії, яка б могла познайомити з тими, хто зображений на фото. Перевагу будуть мати фото у сучасному тій порі одязі з елементами національного костюму. Також планується розмістити фотографії з родинних архівів представників національно-культурних товариств, які б допомогли прослідкувати зміни у зовнішньому вигляді містян у ХХ століття адже Харків мультикультурне місто.

Урочисте відкриття проекту «Харківський трельяж: люди, культура, одяг» відбудеться 20 жовтня о 15.00 год. в приміщені Харківського історичного музею (м. Харків, вул. Університетська, 5).

Урочисте відкриття виставки «Харків в обличчях» відбудеться 25 жовтня о 17.00 год. в приміщені Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (виставкова зала ІІ поверху).

Про дати та час  заходів, які буде проведено в рамках проекту буде проінформовано додатково.

Телефон для довідок (057) 725 12 44.

Сховати метелика