Святкування 132-річчя від дня народження З. Серебрякової | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Святкування 132-річчя від дня народження З. Серебрякової

 5LmxHupDA8k copy

10 грудня о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться святкування 132-річчя від дня народження Зінаїди Серебрякової, в межах якого: нові знахідки з харківської Серебряковіани, відеофільм про Зінаїду Серебрякову та дискусія «Ню Зінаїди Серебрякової в контексті світової традиції і сучасних трендів», за участю художників і мистецтвознавців.

З'явившись ще в первісні часи, розкрившись в античності і переживши повернення в епоху Ренесансу, в наш час ню є важливою складовою світового мистецтва і культури, уклавшись в певну класичну традицію і канони.

Зінаїда Серебрякова, визначна художниця, доля якої тісно пов'язана з Харківщиною, особливу увагу приділяла жанру ню, наслідуючи ту саму, сформовану століттями традицію, але і привносячи свій власний індивідуальний погляд, який втім змінювався протягом всього її життя. Мабуть з цієї причини вона вступила до мистецького об'єднання «Світ мистецтва», яке протиставляло себе строгості академізму, а також сюжетним і естетичним рамкам передвижників. Це об'єднання декларувало відкритість до усіх нових віянь мистецтва, можливість синтезу різних стилів, і в той же час інтерес до російської класичної спадщини.

Тепер, через 100 років, в мистецтві відбулися значні зміни. Виникли безліч нових напрямів, які часом кардинально відрізняються один від одного формально і концептуально. Але жанр ню, як і раніше, актуальний, тому що оголення і неприхована щирість завжди будуть цікавити художника і глядача.

На дискусійному майданчику «Ню Зінаїди Серебрякової в контексті світової традиції і сучасних трендів» будуть розглянути питання про зв'язок поколінь, культур, впливів в жанрі ню через призму творчості Зінаїди Серебрякової, про проблематику ню в контексті класичного і сучасного мистецтва, про ню в творчості сучасних харківських художників.

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика