Онлайн-виставка абстрактного живопису художниці Олени Голембовської | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Онлайн-виставка абстрактного живопису художниці Олени Голембовської

 01052020

Шановні друзі! Представляємо до вашої уваги персональну онлайн-виставку абстрактного живопису художниці Олени Голембовської!

Експозиція персональної онлайн-виставки абстрактного живопису художниці Олени Голембовської доступна для ознайомлення з 1 травня 2020 р. на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва:

Фотоальбом

Twitter: https://twitter.com/oblgallery

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Сайт КЗ «ООМЦКМ»: https://www.cultura.kh.ua/uk/virtual-gallery/virtual-gallery-ms

Роботи, представлені на виставці виконані в стилі абстрактного живопису. Це мистецтво нефігуративне, воно не відображає об’єкти та образи, а за допомогою різноманітних сполучень кольору та лінії направлене на внутрішнє інтуїтивне сприйняття та асоціації. Олена експериментує в даному напрямі, використовуючи змішані техніки та цікаву технікуfluid acrylic (рідкий акрил) .

Ось що каже Олена Голембовська про своє нове покликання: «Техніка fluid acrylic дає можливість фарбам вільно змішуватися. Коли це відбувається, здається, що це створює сама природа, природа фарб. Це стає медитацією, співпрацею з фарбами. І це чудо, до якого ти маєш відношення. І це щастя».

У своїх картинах Олена показує нерозривний зв'язок між мікрокосмом людини і макрокосмом Всесвіту. Ці світи рівнозначні і нескінченні для пізнання. Кожна людина народжується, щоб здійснити неймовірні подорожі в світі, доступному тільки йому – у своєму житті. І саме на цьому шляху з його випробуваннями людина homo sapiens стає Людиною космічного виміру.

Оскільки Олена прийшла до мистецтва зі сфери комп’ютерних технологій, до своїх картин вона стала створювати доповнену реальність (AR), яка оживляє картину за допомогою смартфона. Картини, помічені буквою А, мають доповнену реальність. Для того, щоб її побачити, необхідно завантажити додаток Artivive.com з Google Play або App Store. І навести смартфон на картину.

Додаток можна завантажити з QR-кодом, який буде доданий до фотоальбому з роботами автора на сторінці галереї «Мистецтво Слобожанщини» на фейсбуці.

Довідка.

Олена Голембов ська

Закінчила Київський політехнічний університет. Працювала в сфері інформаційних технологій в відомих ІТ-компаніях в Києві.

15 років була творцем і головним редактором міжнародного журналу «Карт Бланш», який висвітлював теми інноваційних технологій і розвитку ІТ.

Останні 3 роки Олена Голембовська живе в Харкові. Місто надихнуло її стати художником. Вона працює в стилі абстрактного живопису, в техніці - Fluid Acrylic Art (рідкий акрил), а також у змішаній техніці. Перша персональна виставка «Горизонти нескінченності: Людина. Душа. Всесвіт» відбулася в Харкові в 2019 році. Також вона учасник багатьох всеукраїнських виставок.

З роботами Олени можна ознайомитися в інстаграмі: olenagolembovska_artist.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика