Х звітна виставка студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Х звітна виставка студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

 05052020

В травні 2020 року на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в онлайн форматі буде проведена традиційна Х звітна виставка студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність». На виставці, яка в цьому році є ювілейною, представлений широкий спектр живописних та графічних робіт.

Експозиція виставки «Дарую майстерність» доступна для ознайомлення з 5 травня на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини»:

Альбом

Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Twitter: https://twitter.com/oblgallery

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Сайт КЗ «ООМЦКМ»: https://www.cultura.kh.ua/uk/virtual-gallery/virtual-gallery-ms

Мистецтво викладачів, студентів і випускників ХХУ, що відоме не тільки в Україні, а й далеко за її межами, базується не тільки на кращих традиціях та наробітках класичного академічного мистецтва, але і відкрите до інших художніх напрямків, стилів та тенденцій у мистецтві. Мабуть тому, творчість людей, які пов’язані з Харківським художнім училищем настільки різноманітна та індивідуальна. В деяких роботах відчувається вплив імресіонізму, з його відображенням реальності через внутрішні враження у моменті «тут і зараз» та пріоритетом кольору над формою. Деякі автори працюють в реалістичній манері, з великою увагою до найменших деталей. А деяким до душі лаконічна але яскрава декоративна манера. Не залишаються поза увагою художників і абстрактне мистецтво та нові мистецькі течії. Нерідко, викладачі та учні експериментують, використовуючи власні авторські прийоми, що додає роботам оригінального і різнопланового звучання.

Маючи славну історію, стоячи біля витоків художньої освіти в Харкові, виховавши не одне покоління талановитих майстрів, ХХУ і сьогодні є важливою частиною мистецького та культурного життя Харкова.

З радістю запрошуємо познайомитись з творчістю харківських художників різних поколінь, наповнитись натхненням та весняним настроєм, відвідавши онлайн-виставку студентів та викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»!

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської -Іванової. Першим директором училища був учень І. Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами — випускники знаменитої рєпінскої майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких О. Дейнека, В. Авєрін, А. Константинопольський, В. Гонтаров, І. Іванов, Б. Косарєв, І. Рик, Г. Цапок, Г. Шурина, П. Шигимага, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато-багато інших.

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика