Українська самобутність в «Полотняних письменах» Любові Бугар | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Українська самобутність в «Полотняних письменах» Любові Бугар

 13052020

З 15 травня 2020 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує онлайн-виставку Любові Бугар «Полотняні письмена».

Вона стояла біля витоків відродження техніки вишивки «білим по білому» на Слобожанщині. Народившись в родині, де зберігали і шанували народні традиції, звичаї та обряди, Любов Миколаївна Бугар пронесла цю любов у своєму творчому доробку вишиваних робіт, що налічує близько 1000 вишитих творів. У своїй творчості мисткиня відтворює різні види орнаментики та різноманітні техніки їх виконання, вражає багатством та різноманітністю мотивів орнаменту і їх композиційних рішень. Твори Любові Бугар свідчать про глибоку самобутність та тривалість місцевих орнаментальних традицій, про високий художній смак та багатство технічних засобів виконання.

З 2011 р. Любов Миколаївна Бугар є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У її творчому надбанні – вишиті рушники, сорочки, картини, ікони. Мисткиня має чималий список персональних виставок: у 1984, 2004 та 2008 рр. в Харківському художньому музеї; у 2007, 2010 рр. в Первомайському краєзнавчому музеї, у 2007 р. у «Будинку прав людини» і Верховній Раді в. м. Київ, у 2010, 2013 та 2017 рр. в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва. У 2013 р. її твори гідно представляли народне мистецтво Первомайського району на огляді-конкурсі «Слобожанські передзвони».

Запрошуємо Вас переглянути виставку.

Виставка буде доступна для перегляду вже 15 травня на нашому сайті 

https://www.cultura.kh.ua/uk/05-3-20foto

 

 

Сховати метелика