Виставка переможців конкурсу українських митців «Ненька» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка переможців конкурсу українських митців «Ненька»

19052020

З 21 травня 2020 року на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в онлайн форматі буде проведена виставка переможців конкурсу українських митців «Ненька» (2018 р.) В. Олімпіюк-Вінникової (номінація «Живопис»), Т. Білоус (номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво»), Л. Душиної (номінація «Графіка»), А. Кічкіної  (номінація Гран-прі»), В. Тимошенко (номінація «Дитячий малюнок», I вікова категорія від 5 до 9 років), Д. Абаджі (номінація «Дитячий малюнок», IІ вікова категорія від 10 до 15 років).

Експозиція виставки переможців конкурсу українських митців «Ненька» буде доступна для ознайомлення на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» КЗ «ООМЦКМ»:

Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Twitter: https://twitter.com/oblgallery

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Сайт КЗ «ООМЦКМ»: https://www.cultura.kh.ua/uk/virtual-gallery/virtual-gallery-ms

З 16 серпня по 1 вересня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» КЗ ООМЦКМ експонувалась виставка за підсумками конкурсу митців Харківської області «Ненька», присвяченого Дню незалежності України. До підсумкової виставки увійшли кращі конкурсні роботи, які були відібрані організаторами конкурсу. Також було визначено роботи переможців в наступних номінаціях: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, фотографія, дитячий малюнок. Автори показали розуміння поняття «ненька» за допомогою своїх творів, а разом з тим розкрили різні сторони та відтінки нашої Батьківщини, та показали яскравий, свіжий погляд на її особливості, досягнення і актуальні проблеми.

У 2020 році переможці конкурсу «Ненька» знову представлять свої роботи у галереї «Мистецтво Слобожанщини», але на цей раз не обмежуючись рамками і заданими темами. А тому можуть познайомити глядачів з різними гранями власної творчості.

Переможниця  у номінації «Гран-прі» Альона Кічкіна використовує в своїх творах традиційні українські розписи, у томи числі відомий у всьому світі петриківський розпис. Але, зберігаючи головні риси традиційної техніки, художниця інтерпретує її з урахуванням власного бачення і творчого досвіду, а також – сучасних тенденцій у мистецтві. Складні роботи Альони, які мають тонку деталізацію та цікаву кольорову гамму, приковують увагу своїм розмаїттям та гармонією.

Любов Душина, переможниця у номінації «Графіка», яка є театральною художницею, експериментує в різних жанрах образотворчого мистецтва. Так, для конкурсу «Ненька» художниця представила графічний триптих «Сон Марії», який є даниною пам'яті видатній української художниці Марії Примаченко, та виконаний у цікавій техніці графічного пуантилізму. Ще одним захопленням Любові є створення ляльок, що часто мають не тільки гарний естетичний вигляд, але наповнені глибоким символізмом.

Тетяна Білоус займається виготовленням творів у техніці гобелен. Гобелен представляє собою витканий вручну стінний безворсовий килим з сюжетною або орнаментною композицією. Виготовлення таких творів є складною і кропіткою роботою та потребує багато часу. Для робіт Тетяни характерний лаконізм та геометризм, що одночасно зближує їх з традиційним мистецтвом та мистецтво авангарду.

Одна з улюблених  тем переможниці у номінації «Живопис» Валентини Олімпіюк-Вінникової – це багатогранна українська природа. Авторці вдається не тільки відобразити оточуючу природу, з її багатством та динамізмом, але і попустити її через призму своїх внутрішніх почуттів. А такі стилістичні прийоми, яскраві насичені кольори, широкий та сміливий мазок, нетипові ракурси, дозволяють найбільш повно передати побачену красу.

Пейзажі, але уже у фотомистецтві, займають важливу частину у творчості переможниці у номінації «Фото» Інни Дудник. Спокійні і гармонійні композиції викликають відчуття, схожі на ті, що виникають, коли залишаєшся один на один з природою, і вона ніби сама підштовхує тебе до подорожей, спілкується з тобою та ділиться своїми таємницями.

Роботи переможниць у номінації «Дитячий малюнок» Вероніки Тимошенко (I вікова категорія від 5 до 9 років) та Дар’ї Абаджі (IІ вікова категорія від 10 до 15 років) відрізняються високою якістю, не дивлячись на юний вік їх авторів. Чисте, не затьмарене мислення, відсутність рамок та велика цікавість до мистецтва, робить дитячу творчість щирою, живою та вільною. Малюнкам Вікторії і Дар’ї властиві виразність, лаконізм, сміливі експерименти з кольором та цікаві композиційні рішення.

З радістю запрошуємо всіх шанувальників мистецтва відкрити для себе широке розмаїття творчості від переможців конкурсу українських митців «Ненька»!

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика