Виставка живопису та графіки з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка живопису та графіки з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки

lesya26.02 13.03

З 26 лютого по 13 березня 2021 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка живопису та графіки з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки «І настане ще й для мене весела весна».


Леся Українка є не тільки видатною поетесою, яка зробила великий внесок в українську літературу, розширивши її етичні і естетичні рамки, вона є справжньою гордістю та символом України, а її твори і сьогодні актуальні для всіх мислячих і відчуваючих людей. Не дивлячись на складний життєвий шлях, творчість Лесі Українки була наповнена любов’ю до краси, природи, Батьківщини, людей, любов’ю до життя у всіх його проявах. Глибокі та емоційні твори, просякнуті гуманістичними змістами, є надбанням не тільки української, але і світової культури.
Виставка живопису та графіки з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки «І настане ще й для мене весела весна» є символічною даниною пам’яті видатної письменниці. Роботи, представлені в експозиції виставки, виконані в різноманітних техніках (олійний живопис, малюнок, офорт, плакат) та стилях. Але всі вони перегукуються з постаттю та творчістю Лесі Українки, її емоційністю, чуттєвістю, наповненістю, будучи візуальним відображенням вічних тем і явищ, які досліджувала, розкривала, і якими надихалась письменниця.
Запрошуємо всіх поціновувачів літератури і мистецтва відвідати виставку живопису та графіки «І настане ще й для мене весела весна», присвячену багатогранній творчості Лесі Українки!
Учасники виставки: Артем Шапошник, Дар'я Кущова, Валентина Олемпіюк-Вінникова, Ірина Селищева, Ксенія Федченко, Марія Лемешова, Одарка Воронова, Олександр Лисенко.

 

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00; Тел.: (057) 705-15-50; e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ;

Сайт: www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини;

You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва;

Telegram: https://t.me/oblgallerymc;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Сховати метелика