Лекція В. Оглобліна «Колима. Там, де народжується день...» з циклу лекцій «Всесвiт фотографiї» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція В. Оглобліна «Колима. Там, де народжується день...» з циклу лекцій «Всесвiт фотографiї»

 lekciyaOgloblin

11 червня 2021 о 18:00 КЗ «Обласний органiзацiйно методичний центр культури i мистецтва» в рамках соціокультурного проєкту «Вітальня О. Довженка» продовжує цикл лекцій школи фотомистецтва В. Оглобліна «Всесвiт фотографiї». Тема зустрічі: «Колима. Там, де народжується день...»

”На Колимі дійсно день народжується набагато раніше, ніж на материку, який, у свою чергу, сприймається не лише як метафора, але і як стан духу. Тут говорять не інакше, як: «Ми відлітаємо (виїжджаємо) на материк» або «Ми повернулися з материка» і завжди розуміють, що звідси можна лише відлетіти, вирватися в іншій, «потойбічний» материковий світ. Колима далека не лише з географічної точки зору. Вона «далека» від життєвого сприйняття затишку, комфорту, щастя. Це формувалося довгими десятиліттями ГУЛАГівської системи ізоляції, що залишила свій слід, свою, тепер майже незриму, тінь на цьому далекому краю. Ось чому будь-які відвідини Колими — завжди калейдоскоп складних відчуттів, думок, прояву якоїсь прихованої генетичної пам'яті, в якій зберігається і спливає навіть те, що було не з тобою. Тут особливий світ стосунків між людьми, особливий погляд на багато речей, які на материку сприймаються абсолютно інакше.

Кілька разів вдавалося зробити походи по чудових околицях в радіусі 300 - 1000 км. Відкрити для себе річку Хету з химерними «стовпами», Арманьський перевал з фантастичним сходом і заходами сонця, майже все побережжя бухт Гертнера і Нагаєва, що грають водами Тихого океану. Селища Ола, Армань, Тала, — все ставало предметом мого фотографічного інтересу, яким і хочеться поділитися на цій зустрічі”.
Фотозйомка 1994, 1995, 1999, 2004, 2008, 2013 рр.

Вхід вільний! Зверніть увагу: у звязку з епідеміологічною ситуацією відвідування заходу відбудеться за попереднім записом за номером телефону (057)  725 12 36

Сховати метелика