Виставка колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі та прикраси: Схід» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Виставка колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі та прикраси: Схід»

 ducachi ta prik

З 17 червня по 6 липня 2021 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі та прикраси: Схід».
До уваги відвідувачів в експозиції буде представлено понад 350 найрізноманітніших дукачів, підвісок, намист і медальйонів, що датуються XVIII-XX ст., а також старовинні світлини з Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей. Всі прикраси виконані зі сплавів кольорових металів та срібла із застосуванням таких технік, як лиття, штампування, карбування, витискування, припаювання, вирубування, золочення тощо.
Виставка вперше в Україні продемонструє мешканцям Харкова зібрання старовинних прикрас Східної України з колекції дослідника Віктора Векленка. Як зазначає сам автор, його колекція «є розмаїттям виробів українського (і не тільки) декоративно-прикладного мистецтва і буде цікавою як фаховим етнологам, культурологам, мистецтвознавцям, так і всім цінителям прекрасного...»
Віктор Векленко – відомий український дослідник, історик і ставрограф, засновник і директор єдиного в Україні та Європі історико-етнографічного ставрографічного Музею Хреста (Дніпропетровська обл.). Музей вже понад 7 років накопичує, зберігає та популяризує культурну спадщину. З 2017 року за підтримки грантових проектів за програмою міського голови м. Дніпро Бориса Філатова "Культурна столиця" успішно реалізував майже 40 виставок, присвячених колекціям натільних хрестів. Цього разу, до уваги відвідувачів, буде презентовано іншу колекцію, побачити на власні очі яку можна буде до 6 липня 2021 року.
Відкриття виставки відбудеться 17 червня о 14:00.
Вхід вільний.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Час роботи: з Вт-Сб з 11.00 до 19.00, вихідний –неділя, понеділок.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 725-12-46, детальніше про подію – на сайті: www.cultura.kh.ua/

та у соцмережах www.facebook.com/www.cultura.kh.ua  або www.instagram.com/cultural_centr_kh/

 

Сховати метелика