Виставка декоративного розпису Тетяни Землянської «Харківська оаза» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Виставка декоративного розпису Тетяни Землянської «Харківська оаза»

 16022022

Чи є у вас місце сили? Місце, де ви відчуваєте спокій, силу, полегшення, натхнення. Може, це кімната в будиночку, міський парк чи закуток серед чарівної природи.  Пані Тетяна Землянська віднайшла своє місце сили – це рідна Харківщина

Саме любов до рідного міста стала основним сюжетом у творчості майстрині. Свою любов авторка втілила у серії «Харківська оаза». Роботи вражають своєю оригінальністю, багатошаровим малюванням, тонкою деталізацією елементів, адже створені завдяки поєднанню різних технік: традиційного живопису та петриківського розпису.

Для виписування тонких та дрібних деталей Тетяна використовує кішку (традиційний пензлик майстрів петриківського розпису) і тоненькі палички лози. Рідні краєвиди Харківщини оживають під пензлем художниці, де тонкі та видовжені лінії надають роботам особливої вишуканості та самобутності.

«Місцевість, де ми живемо, багата на живописні усамітнені куточки, де вирує свій таємничий та несподіваний світ. Варто тільки зробити декілька кроків в бік від міського життя, заглибитися в ліс, вийти на берег ставка, і те що стане перед очима – це зовсім інше казкове життя, тендітне та загадкове. Там існує свій розклад і свої закони. Там завжди прохолодно у спеку, співають птахи, можна зустріти якогось звіра.

Такі кутки нашої природи сховані від людей та незаймані їхньою діяльністю. Це як оазис у пустелі – місце для відпочинку та відновлення сил. Різниця тільки в тому, що в африканській пустелі таких місць мало, їх бережуть та плекають, а в нас Оазою можна вважати всю країну, тому ми часто не помічаємо цього і не цінуємо», – ділиться пані Тетяна.

Саме ці усамітнені загадкові кутки Харківщини і потрапили на роботи майстрині: краєвиди Харківської «Швейцарії», річка Очеретянка, річка Уди та соснові ліси у Пересічному, ну і справжня «оаза» – хутір Зіньківський під Вільшанами, де були написані пленерні роботи авторки.

Виставка декоративного розпису Тетяни Землянської «Харківська оаза»;

м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху;

Відкриття 16 лютого о 17 годині. Вхід вільний.

Захід відбудеться з дотриманням чинних вимог щодо запобігання поширенню COVID-19.

Виставку можна відвідати до 10 березня. Час роботи: з Вт-Сб з 11.00 до 19.00, вихідний – неділя, понеділок.

Сховати метелика