У центрі культури і мистецтва школярів вчили створювати ляльковий театр | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

У центрі культури і мистецтва школярів вчили створювати ляльковий театр

мастер-классЗ початком осінніх канікул у обласному центрі культури та мистецтва харківські школярі познайомилися з професією театрального художника. У рамках виставки сценографії «Театр. Сцена . Життя.» Дитячий театр «Жили-були» Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості провів серію майстер-класів з виготовлення найпростішої театральної ляльки.

Протягом трьох днів юні актори показували свою майстерність ляльководіння. Коротенькі веселі історії про любов і дружбу перед школярами розігрували їх ровесники. Тому і глядачі жваво відгукувалися на щирість і емоційність юних акторів. Керівник театру Людмила Вікторівна Вавілкіна у перервах між слайдами знайомила з різними типами театральних ляльок: планшетними, штоковими, верховими , тамтамаресками, рукавичними, тростинними, маріонетками, - і всі вони одразу ж оживали на сцені в руках умілих ляльководів .

мастер-классЗараз театр ляльок значно розширив свої кордони, і замість ляльки часто використовуються звичайні побутові предмети, маски, тіні, силуети, оживати може навіть просто рука актора, і все це різноманіття форм прийнято називати театром анімації. Мабуть, будь-яка людина силою своєї уяви може оживити не лише ляльку, але навіть ложку або, приміром, будь-яку частину свого тіла. На майстер-класі художниці Олени Супрун учасники змогли самі зробити найпростішу ляльку, з якою починається навчання актора-лялькаря. На вказівний палець руки надівається звичайна кулька, і ми вже бачимо персонаж з головою і ручками (мізинець і великий палець), а далі кожен вигадував своєму героєві характер і роль: наклеював оченята, вирізав із самоклейки рот, ніс, бороду або вуса, робив з паперу зачіску. Одяг для ляльок теж миттєво винаходився з гумки для волосся, шарфика, рукавички або хустки.

Через кілька хвилин у залі ожили два десятки різних персонажів. Кожен учасник майстер-класу, немов справжній театральний художник, вигадав і зробив свою першу справжню театральну ляльку.

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика