Харківські художники долучилися до всеукраїнського мистецького проекту «З любов’ю до України» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Харківські художники долучилися до всеукраїнського мистецького проекту «З любов’ю до України»

Z lyubovyu do Ukrayini2В рамках всеукраїнського виставкового проекту «З любов'ю до України» у Харкові в Обласному центрі культури і мистецтва 20 серпня 2014 року відкривається виставка художників Харківщини. До експозиції увійшли роботи, в яких митці по-різному висловили свою любов до рідного краю.

Проект «З любов'ю до України» стартував у м. Стриї за ініціативою місцевих митців на початку літа 2014 року. У виставці взяли участь художники з різних регіонів країни. Планувалося, що далі експозиція проїде багатьма містами, але вона добралася лише до Львова, а далі мала бути представлена у Харкові, та за об'єктивних причин картини так і не рушили на схід України. Проте харківські художники відгукнулися на заклик приєднатися до проекту і паралельно представили свою уяву про любов до України. Тож наразі мистецький проект «З любов'ю до України» відбувається одночасно у Львові і Харкові, що також є досить символічним.

Головне гасло заходу: «Мистецтво, що об'єднує». Сюжетні українські мотиви, філософські роздуми на полотні, декоративний живопис, натюрморти, пейзажі, портрети, - у різних стилях та техніках: 13 харківських художників різного віку по-різному розуміють та відчувають цю любов... І не важливо, чи то на картинах карпатські полонини, чи слобожанські краєвиди, чи київські майданні події, -- справжнє мистецтво завжди торкається самого серця, змушує замислитися, викликає вирій почуттів.

Організатори сподіваються, що все ж таки згодом проект вдасться показати у різних містах, принаймні на підсумковому заході у Києві в Інституті Декоративного мистецтва ім. Бойчука, де кращі роботи харківських художників з нинішньої виставки побачать столичні глядачі.

У Харкові виставку «З любов'ю до України» можна буде побачити до 11 вересня 2014 року. Офіційне відкриття – 20 серпня 2014 року о 16.00. Вхід вільний.


Час роботи виставки: з 10.00 до 17.30, неділя – вихідний
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 700-35-73. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua
Детальніше про проект у групі: https://www.facebook.com/groups/1473260499558389/?fref=ts

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика