Визначені переможці обласного конкурсу «Слобожанський сувенір» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ дослідження та відродження декоративно-ужиткового мистецтва та виставкової діяльності

A+ R A-
Рейтинг статті:

Визначені переможці обласного конкурсу «Слобожанський сувенір»

 21212 copy

Протягом місяця з 14 серпня до 14 вересня 2018 року у виставковій залі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва експонувались роботи обласного конкурсу «Слобожанський сувенір». В цей час працювало журі конкурсу з визначення кращих робіт в двох номінаціях: «Сувенір району Харківської області» і «Сувенір Харківщини».

Цей захід було ініційовано Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради з метою стимулювання вивчення та використання народних традицій, притаманних нашому регіону в виготовленні сувенірних виробів, формування сучасного яскравого та впізнаваного образу Слобожанщини, виявлення і підтримки талановитих майстрів.

Завданням для учасників при створенні конкурсних робіт стало втілення історії та етнічної самобутності Харківської області або окремого її району, пошук особливостей та «родзинок» нашого регіону і подальше їх втілення в своїх творчих роботах.

В конкурсі взяли участь 38 майстрів з 15 районів Харківської області (Богодухівського, Валківського, Великобурлуцького, Сахновщинського, Кегичівського, Дергачівського, Ізюмського, Печенізького, Балаклійського, Зачепилівського, Красноградського, Краснокутського, Куп’янського, Шевченківського, Харківського), та 3 міст: Ізюма, Первомайського та Харкова.

На розгляд журі були представлені 59 сувенірних робіт виконані в різних техніках декоративного мистецтва, таких як: декоративний розпис, авторська кераміка, народна іграшка, обрядова випічка, лялька-мотанка, сувенірне мило, вишивка, різьблення по дереву, точковий розпис тощо.

Отже, з великою радістю і гордістю за талант наших майстрів оголошуємо переможців конкурсу «Слобожанський сувенір».

Номінація «Сувенір району Харківської області»

- І місце - Світлана Мироненко (м. Ізюм) за оберіг «Дитяче брязкальце»;

- ІІ місце – Любов Подолінна (Богодухівський район) за ляльку-мотанку «Янгол-охоронець»;

- ІІІ місце – Ольга Муха (Кегичівського район) за керамічну декоративну плакетку «Сонячна квітка» та керамічну таріль «Родюча земля».

Номінація «Сувенір Харківщини»:

- І місце – Ірина Шегда (м. Харків) за роботу «Початок без кінця» (коц);

- ІІ місце розділили між собою майстрині Ольга Тимошенко (Валківський район) – пряник за старовинним традиційним рецептом і Єлізавета Виноградова (Богодухівський район) – медовий пряник з символічною назвою «Від красуні до чудовиська»;

- ІІІ місце - Інна Бібіч (Дергачівський район) – декоративна таріль «Козацька душа».

Спеціальний приз від етнокрамниці «Українська майстерня» здобула Любов Подолінна (Богодухівський район) за роботу «Богодухівська смакота», що втілила постать козака з салом в руках, яким славиться весь Богодухівський район, виготовлену з саморобної пластичної маси.

Спеціальний приз від КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва» було присуджено Єлізаветі Мамай
(м. Первомайський) за вишукане кольє з коконів шовкопряда «Чарівні троянди».

Вітаємо всіх переможців конкурсу. Сподіваємось що ця перемога для майстрів буде тим необхідним імпульсом для подальшої успішної реалізації свого творчого потенціалу.

324

Виставки

Немає звітів для показу

Сховати метелика