У Харкові згадали галичанського митця Осипа Маковея | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

У Харкові згадали галичанського митця Осипа Маковея


Осип Маковей31 серпня 2012 року у центрі культури та мистецтва відбувся літературно-музичний вечір «Одвічний пошук гармонії», з нагоди 145-ліття від дня народження видатного поета і прозаїка, літературного критика і видавця Осипа Степановича Маковея.

Ганна СтоляроваМетою заходу було ознайомлення харків'ян з творчістю і життєвим шляхом Осипа Маковея – видатного діяча культури, сучасника Івана Франка, Лесі Українки, Ольги Кобилянської.

Ігор КравченкоМетодист центру культури та мистецтва Ганна Столярова розповіла про життя та творчості Осипа Маковея: «Редактор з-над синього Прута» - так називали його діячі літератури Правобережної України, які друкували свої твори в галицьких видавництвах.

У 1897 році до Києва приїздив Осип Маковей, щоб налагодити знайомства і літературні зв'язки з такими діячами культури як родини Косачів, Лисенків, Старицьких, Сакса ганських».

altaltВірші Осипа Маковея читав методист центру культури та мистецтва Ігор Кравченко.

У заході брав учать ансамбль народної музики «Ярмарок» (художній керівник Володимир Гейко). А фінальним акордом вечора став аудіозапис патріотичної пісні «Україно моя» у виконанні Дмитра Гнатюка.

Сховати метелика