Харьковский областной организационно-методический центр культуры и искусства

portal info

logo

ТРАДИЦІЙНА КУЛЬТУРА В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ: ЗБЕРЕЖЕННЯ АВТЕНТИЧНОСТІ ТА РОЗВИТОК КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

Традиційна культура європейських країн

Нове у віртуальній галереї

Новая фотогалерея Центра

 

Календар подій

Січень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваРусский языкEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

e-mail Друк

Чим хата багата, тим і гостям рада!
Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

Хочемо поділитися з відвідувачами нашого розділу фотографіями чудових кулінарних фантазій учасників фольклорних заходів, що відбулися протягом останніх двох років на Слобожанщині: фольклорного свята „Масляна у Коропових Хуторах" (місце проведення - Зміївський район, 2010 р.) та Етнофестивалю „Печенізьке поле"(смт Печеніги, 2011 р.). На цих фестивалях, окрім концертних виступів, відбулися конкурси кулінарних виробів, традиційних для цього періоду. Райони-учасники свята „Масляна" отримали завдання заповнити форму великого млина (розміром приблизно 1 метр у діаметрі) варениками та млинцями, а під час проведення „Печенізького поля" подібні ж змагання проводилися з пирогами. Як і завжди, до виконання конкурсних завдань наші сільські культпрацівники підійшли з неймовірною винахідливістю. Погляньте, як чудово в „експонатах" переплелися традиційних підхід та сучасні фантазії.

Зверніть увагу на традиційне у виготовленні цих страв: весільні шишки, короваї, як і в давнину, прикрашені „квіточками", „кісками" з тіста та калиною; вареники розміром не менш ніж кулак та приготовлені „на пару", а не зварені у воді; пироги відповідного солідного розміру, щиплені по різному залежно від начиння. А поряд – сучасні теми: пиріжкові чебурашка та „ріг достатку"; яскраві барвники та ікра, використання сюжетних композицій. Дуже мило виглядають дворічанський млин-сонечко з гречаної каші та томатів, прикрашений апельсиновими губками та барвінківський „млин-козак" з цибулевими вусами.

Може, хто захоче повторити ці витівки на своїй кухні, бажаємо кулінарного натхнення!

ЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофото

e-max.it: your social media marketing partner