Успішний досвід залучення волонтерів ЄС для отримання грантів | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з інвестицій та соціально-культурного розвитку

A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Успішний досвід залучення волонтерів ЄС для отримання грантів

 

волонтер Корпусу Світу зі США Блейклі Нефф на БорівщиніУ січні 2013 року представник Європейської Волонтерскої Служби «SALTO» Анна Славічева відвідала Борівський район Харкывської області. Вона є членом експертної комісії Європейського Союзу, і приїхала для того, щоб переконатися - в Борівському районі є всі можливості для проживання та плідної роботи волонтерів. Справа в тім, що громадська організація „Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини", створена Ресурсним центром районної ради, подала заявку до Європейської Волонтерської служби на запрошення до співпраці волонтерів Євросоюзу.

В Борівському районі вже працює волонтер Корпусу Миру США Блейклі Нефф. З його допомогою впроваджено кілька грантових проектів: у с. Підвисоке зроблено вуличне освітлення, в с. Піски-Радьківські в дитячому навчальному закладі та в школі замінили вікна на металопластикові, в с. Підлиман зробили ремонт дитячого садочку, встановлено очисні фільтри на воду в дитячому садочку смт. Борова, закуплено оргтехніку для Будинку дитячої та юнацької творчості, запрацювало шкільне радіо в Борівській ЗОШ №1 І-ІІІ ст. Крім цього, Блейклі Нефф безкоштовно викладає англійську в дитячому садочку і Будинку дитячої та юнацької творчості, а влітку в позаміському закладі відпочинку та оздоровлення «Орлятко» він організував зліт волонтерів Корпусу Миру США, які приїхали з усієї України.

За словами голови райради Євгена Жука, волонтерів із Європейського Союзу вирішили запросити на Борівщиніу з метою активізації та розвитку молодіжного руху. На нараді з заступниками голови, керівниками відділів і служб районної державної адміністрації були визначені основні напрямки, в яких будуть реалізовуватися молодіжні проекти - культура, спорт, здоровий спосіб життя, екологія.

Якщо громадську організацію „Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини" буде акредитовано (інформація про це буде на початку лютого), вона отримає можливість запрошувати будь-яку кількість волонтерів із Євросоюзу віком від 18 до 30 років. На кожного волонтера Євросоюз сплачуватиме 440 Євро на місяць. Ці кошти витрачатимуться на харчування, проживання волонтерів, а також на реалізацію проектів, що впроваджуватимуться на території району.

Сховати метелика